Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Srečanje članov Japonsko-slovenskega poslovnega sveta, 30.03.2010

    Mešane gospodarske zbornice, poslovni klubi, mešani poslovni sveti in ostale podobne oblike združevanja poslovnih interesov so nedvomna ena od oblik aktivnosti, ki lahko pripomorejo k boljšemu in obsežnejšemu pospeševanju mednarodnih gospodarskih in trgovinskih tokov naše države s tujimi trgi. Gospodarska zbornica Slovenija se zaveda potreb po tovrstnem združevanju poslovnih interesov in bo aktivno pripomogla k njihovemu uspešnemu delovanju.

    Dober primer takega sodelovanja je Japonsko-slovenski poslovni svet, ki je bil na pobudo našega Veleposlaništva v Tokiu ustanovljen letos februarja. Na ta način je bila tudi formalno podana možnost za vzpostavitev najosnovnejše poslovne infrastrukture, ki bo pomagala krepiti gospodarsko in trgovinsko sodelovanje med japonskimi in slovenskimi podjetji. Japonsko-slovenski poslovni svet tvori zaenkrat 38 predstavnikov japonskih in domačih podjetij, ki že aktivno sodelujejo med obema državama. V okviru sestave trenutnih članov sveta so pokrita ključna področja kjer sodelujoči vidijo največ možnosti za sodelovanje kot npr.: skupni projekti na področju informacijskih tehnologij, obnovljivi viri, tehnologije in izdelki povezani z zmanjševanjem izpustov toplogrednih plinov, avtomobilska industrija, turizem, idr..

    V torek, 30. marca, bo na Gospodarski zbornici Slovenije organizirano srečanje slovenskih članov sveta in predstavnikov nekaterih japonskih podjetij, ki so tudi člani sveta in bodo na obisku v Sloveniji ob odprtju hidroelektrarne Avče na reki Soči. Namen sestanka bo informiranje o poteku ustanavljanja sveta ter o bodočem programu dela, s strani udeležencev pa se pričakuje, da bodo izpostavili nove ideje in pobude za možne skupne projekte tako na Japonskem, v Sloveniji, pa tudi na potencialnih tretjih trgih.

    Fotogalerija