Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Javni razpis za krepitev sodelovanja delodajalcev in socialnih partnerjev s srednjimi poklicnimi in višjimi strokovnimi šolami v izobraževalnem procesu v šolskem oziroma študijskem letu 2020/2021


    Objavljeno: Uradni list RS, Št. 67, Datum: 30. 4. 2021, Stran: 1011

    Predmet razpisa: Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvedbe praktičnega usposabljanja oziroma izobraževanja z delom na ustrezno opremljenih učnih mestih za dijake in vajence v srednjem poklicnem izobraževanju ter študente višjih strokovnih šol.

    Javni razpis je vsebinsko razdeljen na dva sklopa:

    • Sklop A: sofinanciranje izvedbe praktičnega usposabljanja za dijake v srednjem poklicnem izobraževanju, ki so v šolskem letu 2020/2021 vpisani v 1. letnik ter vključeni v vajeniški sistem izobraževanja (v nadaljevanju: vajenci).
    • Sklop B: sofinanciranje izvedbe praktičnega usposabljanja oziroma izobraževanja z delom na ustrezno opremljenih učnih mestih za dijake v srednjem poklicnem izobraževanju, ki imajo sklenjene individualne ali kolektivne učne pogodbe, in študente višjih strokovnih šol, ki imajo sklenjene pogodbe o praktičnem izobraževanju, in so v šolskem oziroma študijskem letu 2020/2021 vpisani v zaključni letnik.

    Namen razpisa: Namen javnega razpisa je zagotovitev boljše usklajenosti in povezanosti sistema poklicnega izobraževanja s potrebami trga dela preko mehanizma spodbud delodajalcem za zagotavljanje učnih mest za vajence, dijake srednjega poklicnega izobraževanja in študente višjega strokovnega izobraževanja.

    Cilj razpisa: Cilj javnega razpisa je uvajanje izobraževalnega sistema v srednje poklicne in višje strokovne šole, ki bo bolj prilagojen potrebam trga dela in bo zagotavljal lažji in hitrejši prehod mladih v zaposlitev. Preko nadaljevanja izvajanja uveljavljenih modelov ter vpeljave novih modelov poklicnega izobraževanja v šolah se bo krepilo sodelovanje delodajalcev in socialnih partnerjev v izobraževalnem procesu.

    • Ciljne skupine za sklop A so: vajenci, delodajalci, zbornice.
    • Ciljne skupine za sklop B so: dijaki srednjih poklicnih šol in študenti višjih strokovnih šol, delodajalci, šole.

    Več

    Pogoji za sodelovanje: Več o pogoji najdete tukaj.

    Vrednost razpisa: Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev za javni razpis znaša do 4.500.000,00 EUR.

    Razpisnik: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije

    Rok: Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je od dneva objave javnega razpisa v Uradnem listu RS do vključno 18. 8. 2021.

    Dodatne informacije: Vprašanja se lahko pošlje tudi na e-naslov: pud@sklad-kadri.si, najkasneje do dne 18. 8. 2021. Odgovori na pogosta vprašanja bodo objavljeni na spletni strani sklada v petih delovnih dneh od prejema vprašanja.

    Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je dostopna na spletnem naslovu sklada: www.srips-rs.si in v vložišču sklada, Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana, v času uradnih ur, in sicer v ponedeljek, sredo in petek od 9. do 12. ure, ob sredah pa tudi od 14. do 16. ure. Kontaktna oseba je Ervin Kostelec, Tel: (01) 43-41-513.

    Več: Več o javnem razpisu najdete tukaj.

    Fotogalerija