Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Javni razpis za spodbujanje naložb v gospodarstvu na območju, kjer živijo pripadniki avtohtone italijanske narodne skupnosti - ukrep 1 programa spodbujanja gospodarske osnove italijanske narodne skupnosti 2021-2024 (JR OSSIN - ANS UKREP 1/2-2021-24)


  Predmet razpisa: Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki bodo izkazovali zagotavljanje ciljev tega razpisa.

  Namen razpisa: Namen javnega razpisa je spodbujanje gospodarskega razvoja območij, kjer živijo pripadniki avtohtone narodne skupnosti (v nadaljevanju ANS) preko sofinanciranja novih in nadgradnjo obstoječih proizvodnih zmogljivosti v mikro, malih in srednje velikih podjetjih.

  Cilj razpisa: Cilj javnega razpisa je spodbuditi obseg investicij podjetij in doseči rast in razvoj mikro, malih in srednje velikih podjetjih prek novih naložb in zagotavljanja obratnega kapitala v povezavi z naložbami na območjih, kjer živijo pripadniki italijanske avtohtone narodne skupnosti in jih aktivno vključiti v razvoj območja z namenom, da se krepi gospodarska osnova narodne skupnosti.

  Upravičena območja: Upravičena območja, na katerih bo možno sofinanciranje izvajanja projektov, so:

  Na narodno mešanih območjih z italijansko narodno skupnostjo v naslednjih naseljih:

  • v Občini Ankaran območje naselja Ankaran/Ancarano;
  • v Občini Izola območja krajev: Izola/Isola, Dobrava pri Izoli/Dobrava presso Isola, Jagodje;
  • v Mestni občini Koper območja krajev: Barizoni/Barisoni, Bertoki/Bertocchi, Bošamarin/Bossamarino, Cerej/Cerei, Hrvatini/Crevatini, Kampel /Campel, Kolomban/Colombano, Koper/Capodistria, Prade, Premančan/Premanzano, del naselja Spodnje Škofije (Valmarin), Šalara/Salara in Škocjan/San Canziano;
  • v Občini Piran območja krajev: Piran/Pirano, Portorož/Portorose, Lucija/Lucia, Strunjan/Strugnano, Seča/Sezza, Sečovlje/Sicciole, Parecag/Parezzago in Dragonja/Dragogna.

  Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete tukaj.

  Vrednost razpisa: Okvirna višina razpoložljivih razpisanih nepovratnih sredstev v okviru tega razpisa znaša za leto 2023 in leto 2024 skupaj 210.000,00 EUR.

  Razpisnik: Obalna samoupravna skupnost italijanske narodnosti

  Rok: Rok za oddajo vlog v letu 2023 (če se predvideva sofinanciranje projekta v letu 2023) je dne 30. 3. 2023 in dne 23. 6. 2023 za nedodeljena sredstva v prvem roku (6.899,13 EUR), in dne 30. 3. 2024 (če se predvideva sofinanciranje projekta v letu 2024) oziroma dne 21. 6. 2024 za morebitna nedodeljena sredstva v prvem roku leta 2024.  

  Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani: www.cancostiera.org.

  Več: Več o javnem razpisu najdete tukaj.

  Fotogalerija