Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Javni razpis semenski kapital - konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij v višini 75.000 EUR (SK75 2022)


  Objavljeno: Uradni list RS, Št. 26, Datum: 25. 2. 2022, Stran: 600

  Predmet razpisa: Predmet produkta je semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila za inovativna podjetja.

  Namen razpisa: Namen produkta je zagotavljanje kvazi-lastniškega financiranja za inovativna podjetja v semenski fazi, ki težko dostopajo do financiranja preko komercialnih bank oziroma drugih klasičnih oblik financiranja. Sklad tako spodbuja hitrejše uvajanje novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje (instrument povezovanja znanstvenih institutov, mladih raziskovalcev, univerz, izumiteljev s podjetniško prakso).

  Razpis je tudi usmerjen v spodbujanje mreženja in povezovanja deležnikov, ki tvorijo uspešen ekosistem za nastajanje uspešnih podjetij (povezovanje obstoječe infrastrukture v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov ter z uspešnimi podjetniki v smislu mentorstva za nastajajoča podjetja, poslovnimi angeli ipd.).

  Cilj razpisa: Cilj javnega razpisa je finančna podpora inovativnih zagonskih podjetij s potencialom hitre globalne rasti.

  Več

  Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete tukaj.

  Vrednost razpisa: Skupna višina razpoložljivih sredstev za ciljno skupino SK75 po tem razpisu v letu 2022 znaša 1.125.000 EUR.

  Razpisnik: Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo

  Rok: Razpis bo odprt do porabe sredstev.

  Rok za predložitev vlog na Sklad v letu 2022 je do vključno 13. 5. 2022 do 14. ure za prvo (1.) odpiranje in do vključno 5. 10. 2022 do 14. ure za drugo (2.) odpiranje.

  Dodatne informacije: Vse ostale informacije dobite na telefonskih številkah in e-pošti:

  Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je dosegljiva v pisni obliki na sedežu Slovenskega podjetniškega sklada in na spletni strani: www.podjetniskisklad.si.

  Več: Več o javnem razpisu najdete tukaj.

  Fotogalerija