Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Na voljo sredstva za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo

    Podjetjem s področja namestitvenega turizma so namenjena sredstva za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma, katerega cilj je trdno pozicioniranje na mestu vodilne države na področju okoljske trajnosti, ter dvig dodane vrednosti v turizmu s trajnostnim razvojem turistične ponudbe v turizem višje dodane vrednosti.

     

    Sofinancirati je mogoče tako popolno prenovo infrastrukture (SKLOP 1), kot tudi investicije v izgradnjo novih nastanitvenih obratov (SKLOP 2), oboje za nastanitve višje in visoke kakovosti (3-5* oz 3-4 jabolka). Predmet sofinanciranja v okviru obeh sklopov bodo zgolj investicije, ki bodo usmerjene v energetsko in okoljsko učinkovite ter zeleno naravnane rešitve in bodo vplivale na povečanje energetske učinkovitosti nastanitvenih obratov ter tiste, ki bodo hkrati upravljanje, trženje in informiranje turistov o svoji ponudbi nadgradile z uporabo sodobnih digitalnih orodij, s katero bo zagotovljena kvalitetna uporabniška izkušnja.

     

    Investicije so možne v naslednje nastanitvene obrate:

    • hotele in motele, ki bodo po zaključeni investiciji imeli vsaj 201 nastanitvenih enot (sob/apartmajev) kategorije vsaj 3* ali vsaj 302 nastanitvenih enot (sob/apartmajev) kategorije vsaj 4*; wellness za goste nastanitev, kongresne kapacitete za goste, rekreacijske površine za goste).
    • penzione in gostišča, ki bodo po zaključeni investiciji imeli vsaj 103 nastanitvenih enot (sob/apartmajev) kategorije vsaj 3*;
    • turistične kmetije, ki bodo po zaključeni investiciji imele vsaj 5 nastanitvenih enot (sob/apartmajev) kategorije 3 jabolka;
    • kampe, ki bodo po zaključeni investiciji imeli vsaj 50 nastanitvenih enot (kampirna mesta) kategorije vsaj 4*;
    • glampinge, ki bodo po zaključeni investiciji imeli vsaj 5 nastanitvenih enot (bivalnih enot) kategorije vsaj 4*.

    Načrtovana vrednosti investicije mora biti vsaj 300.000 EUR, nominalno pa lahko sofinanciranje znaša največ 1,1 mio EUR za rekonstrukcije in 1,8 mio EUR za novogradnje. Stopnja sofinanciranja je odvisna od lokacije investicije in znaša med 10 in 50%. Roka za oddajo vlog sta19. 12. 2022 in 15. 9. 2023, pri čemer bo slednji izveden zgolj v primeru, v kolikor bodo na razpolago ostala sredstva po izvedenem postopku prvega roka.


    Več podrobnosti o razpisu najdete v povzetku.

    Vse objave javnih razpisov lahko spremljate tudi na naši spletni strani Aktualni razpisi.

     Za več informacij nam pišite na razpisi@gzs.si

    Fotogalerija