Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Odprte so prijave za subvencioniranje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu

    Z današnjim dnem, 4. 3. 2024 od 8.00 dalje je možna oddaja vloge za dodelitev nepovratnih finančnih spodbud za nakup ali predelavo tovornih in potniških vozil v cestnem prometu, ki temelji na Javnem pozivu za izvedbo ukrepa Spodbujanje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu iz Sklada za podnebne spremembe (Uradni list RS, št. 18/2024 z dne 1. 3. 2024). 

    Nepovratna finančna sredstva iz javnega poziva so namenjena nakupu ali predelavi tovornih vozil in avtobusov na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko ali vodik za opravljanje prevozov v cestnem prometu in za izvajanje nalog zaščite, reševanja in pomoči (sklop a), in nadgradnjo tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora (sklop b).

    Vlogo za: 

    • sklop alahko oddate od 4. 3. 2024 od 8. ure dalje do 30. 10. 2024, do vključno12. ure,  
    • sklop b) pa je mogočoddati od 4. 3. 2024 od 8. ure dalje do 6. 5. 2024, do vključno12. ure.  

    Vsem, ki želite oddati vlogo za omenjena sredstva, svetujemo, da še pred začetkom izpolnjevanja vloge pridobite vsa dokazila, ki jih je potrebno priložiti vlogi. Seznam zahtevanih dokazil, druge pomembne informacije za upravičence do finančnih spodbud in povezava do elektronske vloge za dodelitev sredstev so objavljeni TUKAJ.

     

    Fotogalerija