Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Razpis za nepovratna sredstva za energetsko učinkovitost EENergy

     

    MSP, ki potrebujejo podporo za zasnovo in izvajanje dejavnosti, povezanih z energetsko učinkovitostjo, se lahko prijavijo na javni razpis EENergy in poleg svetovalnih storitev za trajnost Evropske podjetniške mreže prejmejo nepovratna sredstva v višini 10 .000 evrov EENergy.

     

    Program bo podprl vsaj 1800 MSP pri razvoju akcijskih načrtov za izboljšanje njihove energetske učinkovitosti, vključeval pa bo tudi nepovratna sredstva EENergy v višini do 10.000 evrov za vsaj 900 MSP. Nepovratna sredstva EENergy so enkratni podporni mehanizem, ki bo dodeljen posameznim MSP po pripravi in izvedbi konkretnega akcijskega načrta za vsaj 5-odstotno izboljšanje energetske učinkovitosti.

     

    Kako lahko sodelujete?
    Za sodelovanje na javnem razpisu in upravičenost do prejema nepovratnih sredstev morajo MSP sodelovati s specializiranimi svetovalci za trajnostni razvoj iz Evropske podjetniške mreže, ki bodo zainteresiranim MSP pomagali pri oblikovanju prilagojenega akcijskega načrta za energetsko učinkovitost in oddaji njihove prijave na javni razpis EENergy. Prijavni obrazec je dostopen na spletni strani projekta.

     

    Vloga mora vsebovati točne informacije o samem podjetju, vrsti načrtovanih izboljšav energetske učinkovitosti in pričakovanih sredstvih za izvedbo akcijskega načrta. Med vsemi upravičenimi vlogami bodo MSP izbrana naključno, da bodo prejela nepovratna sredstva v višini do 10 000 evrov. Vsi upravičeni prijavitelji, ki sodelujejo v javnem razpisu, ne glede na to, ali so prejeli nepovratna sredstva ali ne, bodo med izvajanjem akcijskega načrta še naprej prejemali svetovalne storitve svetovanja in pomoč svetovalcev za trajnost v Evropski podjetniški mreži, prejeli pa bodo tudi poročila, v katerih bo njihova uspešnost na področju energijske učinkovitosti primerjalna analiza z enim od vseh drugih prijaviteljev (glede na velikost, sektor in lokacija).

     

    Več informacij in prijavni obrazec najdete tukaj.

    Fotogalerija