Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Poziv k predložitvi predlogov za sofinanciranje v okviru programa Digitalna Evropa

  Program Digitalna Evropa (DIGITAL) je program financiranja Evropske unije, ki se osredotoča na zagotavljanje digitalnih tehnologij podjetjem, državljanom in javnim upravam. Zagotavlja strateško financiranje kot odgovor na izziv narediti Evropo bolj zeleno in bolj digitalno.

  S tem namenom bo EU podprla projekte na petih ključnih področjih: superračunalništvo, umetna inteligenca, kibernetska varnost, napredne digitalne spretnosti ter zagotavljanje široke uporabe digitalnih tehnologij v gospodarstvu in družbi, tudi prek centrov za digitalne inovacije (DIH).
  Z načrtovanim skupnim proračunom v višini 7,5 milijarde evrov (v tekočih cenah) želi pospešiti gospodarsko okrevanje ter oblikovati digitalno preobrazbo evropske družbe in gospodarstva, kar bo koristilo vsem, še zlasti malim in srednje velikim podjetjem.

  Program Digitalna Evropa teh izzivov ne rešuje ločeno, temveč dopolnjuje sredstva, ki so na voljo v okviru drugih programov EU, kot so program Obzorje Evropa za raziskave in inovacije ter instrument za povezovanje Evrope za digitalno infrastrukturo, instrument za oživitev gospodarstva in odpornost ter strukturni skladi, če omenimo le nekatere. Je del naslednjega dolgoročnega proračuna EU, to je večletnega finančnega okvira za obdobje 2021–2027.

  Evropska komisija je na portalu za financiranje in razpise objavila pozive k predložitvi predlogov za sofinanciranje, ki so objavljeni v angleškem jeziku:

  • Ukrepi uvajanja na področju kibernetske varnosti (DIGITAL-ECCC-2024-DEPLOY-CYBER-07) – 6 tem
  • Oblak, podatki in umetna inteligenca (DIGITAL-2024-CLOUD-DATA-AI-07) – 1 tema
  • Pospeševanje najboljše uporabe tehnologij (DIGITAL-2024-BESTUSE-07) – 1 tema
  • Pospeševanje najboljše uporabe tehnologij (DIGITAL-2024-BESTUSE-TECH-07) – 1 tema
  • Napredne digitalne spretnosti (DIGITAL-2024-ADVANCED-DIGITAL-07) – 1 tema

   

  Navedeni pozivi bodo predvidoma odprti za prijavo do 4. julija 2024. 

  Fotogalerija