Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Dovolilnice za leto 2019

  O B V E S T I L O

   

  Vlogo za določitev letnega načrta dovolilnic za leto 2019

  oddajte med 1. in 15. septembrom 2018

   

   

   V skladu z določili 90. člena Zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS št. 6/16-UPB), mora prevoznik, ki želi, da mu delivec določi letni načrt dodelitve dovolilnic za naslednje leto, v tekočem letu med 1. in 15. septembrom pri delivcu vložiti vlogo za določitev letnega načrta. V vlogi za določitev letnega načrta prevoznik navede vrste in število dovolilnic, ki jih želi pridobiti.

   Vlogo za določitev letnega načrta dovolilnic in dovolilnic CEMT lahko oddate pri delivcu (Gospodarska zbornica Slovenije, Javne listine, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana) ali preko spletne strani (www.gzs.si/dovolilnice, Zasebni podatki).

   Prevozniku, ki v navedenem roku ne vloži vloge, delivec letnega načrta za naslednje leto ne določi. Prepozna vloga se zavrže. Prevoznik, ki je že imel določen načrt v tekočem letu, se obravnava kot novi prevoznik in lahko odda vlogo za določitev načrta dovolilnic v naslednjem letu.

   Kritične dovolilnice se prevoznikom tekom leta ne morejo dodeliti, v kolikor prevoznik ni oddal vloge za določitev letnega načrta in nima določenega letnega načrta dodelitve dovolilnic.

   Nekritične dovolilnice iz kvote nerazdeljenih dovolilnic se delijo vsem prevoznikom glede na njihove vloge. Pridobite jih lahko tudi, če nimate dolčenega letnega načrta dodelitve dovolilnic in za njih niste zaprosili z vlogo za določitev letnega načrta.

   Dovolilnica CEMT se lahko uporablja za prevoze med državami članicami organizacije ITF in v tranzitu čez njena ozemlja. Uporabnik mora pri tem upoštevati morebitne prepovedi glede uporabe njihovega ozemlja, ki jih določajo posamezne države.

  Vse dovolilnice CEMT veljajo za prevoze med tretjimi državami, razen tam, kjer posamezni CEMT ne velja, ne morete nalagati ali razkladati in peljati v tretjo državo članico CEMT:

  • 040/CE – Avstrijski CEMT: CEMT dovolilnica, ki velja v Republiki Avstriji in ne velja v Republiki Italiji,
  • 380/CE Italijanski CEMT: CEMT dovolilnica, ki velja v Republiki Italiji in ne velja v Republiki Avstriji,
  • 191/CE – CEMT za tretje države: CEMT dovolilnica, ki ne velja v Republiki Avstriji in Republiki Italiji.

   
  Vloga za letni načrt

   

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/