Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Letni načrt (CEMT) dovolilnic za leto 2020


  Odločbe za letni načrt dovolilnic in CEMT dovolilnic za leto 2020 izdane

   

  Odločbe za letni načrt dovolilnic in CEMT dovolilnic za leto 2020 so izdane. 
  Podatki, na podlagi katerih so bile dodeljene oz. odvzete CEMT dovolilnice so objavljeni. 

  Na novo je bilo dodeljenih:

  • Avstrijski CEMT 040/CE: 22 kosov
  • Italijanski CEMT 380/CE:  44 kosov
  • CEMT za tretje države 191/CE: 89 kosov

  Z odločbo za letni načrt dovolilnic za leto 2020 so bile razdeljene vse razpoložljive italijanske in avstrijske CEMT dovolilnice.

  V kolikor vloge niste oddali do 15. 9. 2019  lahko med letom prejmete enkratne dovolilnice in CEMT dovolilnice (letne, mesečne) na podlagi vloge za nerazdeljene dovolilnice. Dodelitev je odvisna od razpoložljive kvote in zahtevanih pogojev za dodelitev le teh.

  Čakalne liste 2020


  Delivec na podlagi vlog prevoznikov za pridobitev dovolilnic CEMT v času, od 1. 9. 2019 do 15. 9. 2019, vodi po posamezni vrsti CEMT dovolilnice – seznam prosilcev za leto 2017, ki je urejen glede na pogoje in merila, določena v Zakonu o prevozih v cestnem prometu ZPCP-2 (Ur.l. RS, št. 6/16 ) in Pravilniku o načinu in merilih za delitev in uporabo dovolilnic in dovolilnic CEMT (Ur.l. RS, št. 67/07).

  Za vsako vrsto CEMT dovolilnice je seznam prosilcev urejen tako, da so na vrhu seznama prevozniki, ki imajo, glede na izračun v skladu z merili največji skupni koeficent oziroma jim prvim pripada prosta dovolilnica, na koncu pa tisti z najmanjšim skupnim koeficientom.

  Več o pravilih in merilih preberite v XI.poglavju Pravilnika o načinu in merilih za delitev in uporabo dovolilnic in dovolilnic CEMT (Ur.l. RS, št. 67/07) - XI. UPORABA, TOČKOVANJE UPORABE, ODVZEM IN DODELITEV CEMT DOVOLILNIC

  Čakalne liste (seznami prosilcev so objavljene v *.pdf formatu):

   

  Točkovanje CEMT 


  Delivec v skladu z 32.členom Pravilnika o načinu in merilih za delitev in uporabo dovolilnic in dovolilnic CEMT (Ur.l.RS, št. 67/2007) objavlja sezname točkovanja uporabe CEMT dovolilnic, v katerem je razvidno skupno število točk in voženj za tretje države. 

   

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/