Povprečna cena govejega mesa je v 41. tednu v EU znašala 373,6 €/100 kg, kar je enako kot prejšnji teden, 0,3 % več kot prejšnji mesec in 2,7 % manj kot lansko leto.
Povprečna cena piščančjega mesa je v 41. tednu v EU znašala 186,16 €/100 kg, kar je 0,2 % manj kot prejšnji teden, 1,5 % manj kot prejšnji mesec in 2,3 % več kot prejšnje leto. V 41. tednu je povprečna cena piščančjega mesa v ZDA znašala 139,93 €/100 kg, v Braziliji pa 100,6 €/100 kg.
V oktobru 2018 povprečna cena paradižnika v EU znaša 97€/100 kg, kar je 7 % več kot prejšnji mesec in 4 % več kot v enakem obdobju lani. Najvišja cena paradižnika je trenutno v Franciji, kjer povprečna cena znaša 124 €/100 kg, najnižja pa v Italiji – 88 €/100 kg.
Povprečna cena surovega mleka je v avgustu 2018 znašala 33,6 €/100 kg, kar je 2,2 % več kot prejšnji mesec. V 41. tednu je povprečna cena masla v EU znašala 510 €/100 kg, kar je 4,2 % manj kot prejšnji mesec, povprečna cena posnetega mleka v prahu pa 153 €/100 kg, kar je 3 % manj kot prejšnji mesec.
Sestanek z Državnim sekretarjem glede nepoštenih praks.
Prva seja Sveta z novo ministrico, dr. Aleksandro Pivec.
V Celovcu je potekala zaključna prireditev projekta Agropol o povezovanju čezmejnih regij v Evropi. Predstavljene so bile aktivnosti za povišanje konkurenčnosti verig vrednosti v agroživilstvu s pomočjo čezmejnega sodelovanja.
Na MKGP smo se udeležili sestanka na temo obrazložitev nadstandarda oziroma zahtev iz specifikacije Izbrana kakovost za sadje.
Na poslovni konferenci ob obisku kitajske delegacije iz Pekinga je direktorica ZKŽP predstavila poslovanje naše panoge in orisala dosedanje panožne aktivnosti med državama.
Udeležili smo se konference v organizaciji Službe za varstvo okolja GZS z naslovom Trajnost je »in«. Marsikatero podjetje je že spoznalo, da se trajnostno poslovanje splača, veliko podjetij pa se še vedno sprašuje »Kako vpeljati nove okoljske trende in zahteve v vsakdanjo prakso svojih podjetij ter se pravočasno soočiti s stalnimi, novimi izzivi, ki jih med drugim prinaša tudi nova zakonodaja še posebej z vidika razvoja trajnejših proizvodov in njihovih sestavnih delov?« Na skupnem plenarnem delu in na delavnicah smo spoznavali možne pristope k trajnostni in odgovorni zasnovi proizvodov in njihovih sestavnih delov.