Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: Telefonska konferenca AlpBioEco (PMD)

Telefonska konferenca je bila namenjena razpravi in planiranju aktivnosti prvega tematskega delovnega paketa. Projektni partnerji smo se zmenili tudi glede komunikacijskih in promocijskih aktivnosti.

Arhiv: Food kalibracije (JR)

Predavanje o mikrobioloških dejavnikih tveganj in aktualni zakonodaji na področju zagotavljanja varnosti živil.

Arhiv: Kadrovski forum (TB)

Na IEDC-Poslovni šoli Bled je potekal dvodnevni kadrovski forum, katerega letošnji naslov je bil Vodenje karov v spremenjenih razmerah. Glavna tema je bila povezana z negativnimi demografskimi trendi in njihovimi posledicami za HR funkcijo. V okviru omenjene teme so bile obravnavane naslednje posledice: zaposlovanje (na nacionalni ravni, na mednarodni ravni - kje naj bi zaposlovali, upoštevajoč demografsko statistiko), talenti in upravljanje nasledstva, generacijske vrzeli, kako se spopasti s starajočo se delovno silo, kako doseči in upravljati globalizirano delovno silo ter katere kompetence so potrebne za obvladovanje sedanjih in prihodnjih poslovnih in socialnih izzivov. Na forumu so sodelovali različni mednarodni strokovnjaki in managerji iz prakse, ki so predstavili svoja stališča in priporočila za rešitve zgoraj omenjenih tem.

Arhiv: Potrošniška raziskava sprejemljivosti kruhov (PMD, TS, DZ)

Na GZS in v centru Ljubljane je potekal prvi del potrošniške raziskave sprejemljivosti kruhov. Rezultati raziskave, ki bo potekala po vsej Sloveniji, bodo predstavljali izhodišče za pripravo zavez odgovornosti sektorja pekarstva. Gre za aktivnost 5. fokusnega področja SRIP HRANA in programa PREŽIVI.

Arhiv: Sestanek na temo oljčnega olja z dodano sestavino (PMD, TS)

Na Znanstveno-raziskovalnem središču Univerze na Primorskem je otekal sestanek na temo spremembe in dopolnitve Pravilnika o kakovosti jedilnih rastlinskih olj, jedilne rastlinske masti in majoneze. Namen sestanka je bilo dopolniti in opredeliti nov člen v pravilniku, ki bi določal pravila za označevanje olj, katerim je na različnih stopnjah/fazah predelave, lahko pa tudi med oz. pred polnjenjem v embalažo dodana druga sestavina.

Arhiv: 2. sestanek pogajalskih skupin (TZ)

Opravili 2. sestanek pogajalskih skupin na PKP KŽI. Nadaljevali smo s pregledom predlogov sprememb členov normativnega dela, ki sta jih predlagali ena in druga stran. Sindikalna stran je predstavila predlog sprememb tarifnega dela. Naslednji sestanek pogajalskih skupin bo 7.11.

Arhiv: Sestanek Sekcije bioplinarjev (TZ, NBK)

Z namenom opredelitve nadaljnjih aktivnosti Sekcije bioplinarjev smo se sestali ter določili prioritete dela, pomembne za delovanje te panoge. Osredotočili se bomo predvsem na spremembo Uredbe o predelavi biološko razgradljivih odpadkov in uporabi komposta in digestata ter na podpore namenjene obnovljivim virom energije.

Arhiv: Sestanek z izvajalcem spletne aplikacije Katalog živil za javno naročanje (JR, KJ)

Izveden je bil podroben pregled načrtovanih sprememb aplikacije, ki bodo še dodatno olajšale in zagotovile pravilnost priprave javnega naročila za živila.

Arhiv: Prvi sestanek ožje delovne skupine "varovanje okolja in podnebne spremembe" (NBK)

Na MKGP je potekal prvi sestanek delovne skupine, kjer so nam predstavniki MKGP predstavili zakonodajni predlog vezan na varovanje okolja in podnebne spremembe. V nadaljevanju pa je potekala razprava o odprtih vprašanjih, ki so se nanašali na intervencije, ukrepe KOPOP, ekološko kmetovanje, Natura 2000, Dobrobit živali. Razprava pa je potekala tudi v smeri finančnega vidika in poenostavitve sistema.

Arhiv: Sestanek s predstavnico podjetja Pivka d.d. (PMD)

Na kratkem delovnem sestanku smo izmenjali informacije o aktivnostih 5. akcijskega področja SRIP HRANA in aktivnosti, vezane na projekta PREŽIVI in Zaveza odgovornosti.