Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: Afriška prašičja kuga – Češka zahteva teste prašičjega mesa ob uvozu

Češke oblasti so potrdile, da bodo vso prašičje meso, ki prihaja iz držav, v katerih razsaja Afriška prašičja kuga, testirali v laboratoriju preden ga bodo postavili na trg.

Arhiv: Afriška prašičja kuga – Evropska komisija se ne strinja s Češko

Evropska komisija se je odzvala na uvedbo laboratorijskega testiranja prašičjega mesa iz držav z Afriško prašičjo kugo na Češkem. Komisija je prepričana, da so obstoječi ukrepi za preprečevanje kuge zadostni.

Arhiv: Biogoriva – brez davkov za uvoz iz Argentine

Evropska komisija se je odločila, da ne bo uvedla davkov na uvoz argentinskega biogoriva, dokler ne bo v zvezi s tem razpolagala z zadostnimi informacijami. Iz Argentine v EU namreč prihajajo velike količine poceni biogoriva, kar predstavlja potencialno tveganje za lokalne proizvajalce.

Arhiv: Devalvacija valute – večja neposredna plačila

Kmetje iz Švedske in Madžarske bodo letos zaradi devalvacije valute prejeli večjo vrednost neposrednih plačil iz SKP. Nasprotno pa bodo kmetje na Češkem zaradi spremembe vrednosti valute prejeli 1,8 % manj vrednosti neposrednih plačil.

Arhiv: Sestanek s podjetjem Coca-Cola HBC Slovenija (PMD)

Potekal je sestanek s predstavnikoma podjetja za namene pregleda aktivnosti sekcije SEBAP in ZKŽP na področju aktualnih okoljskih tem. Sestanka se je udeležila tudi predstavnica GZS-Službe za varstvo okolja.

Arhiv: Sestanek v podjetju Jata Emona (PMD, DZ)

S predstavnikom podjetja smo pregledali prijavljene izdelke ter se dogovorili o nadgradnji vsebin za uvrstitev v promocijski katalog izdelkov izboljšane sestave PREŽIVI.

Arhiv: Sestanek na temo nadgradnje Kataloga živil za javno naročanje (KJ)

S predstavnikom IT podjetja je bil izveden pregled načrtovanih aktivnosti za izvedbo nadgradenj spletne aplikacije.

Arhiv: Sestanek v podjetju Žito (PMD)

S predstavnicami podjetja smo pregledale aktivnosti, vezane na terensko raziskavo preverjanja sprejemljivosti manj slanih kruhov pri slovenskem potrošniku.

Arhiv: Poletna šola BF: Odtenki prehrane (PMD, DZ)

Udeležba na tridnevni poletni šoli Odtenki prehrane v organizaciji Biotehniške fakultete UL. Na dogodku so bile predstavljene aktualne teme s področja prehrane (nutrigenetika, biotehnologija prehrane, nutricevtika, imunologija, klinična prehrana in dietetika). Predstavitev na temo trendov na področju prehrane, inovacij in odgovornosti živilske industrije do slovenskega potrošnika je na prvi dan dogodka imela tudi dr. Petra Medved Djurašinović.

Arhiv: Inovativni formati projektnega managementa (PMD)

Aktivna udeležba na celodnevni delavnici v organizaciji projektne pisarne GZS. Delavnico je vodil strokovnjak z avstrijskega inštituta BIZ-UP s sedežem v Linzu, ki je uvodoma predstavil različne inovativne formate načrtovanja, razmišljanja, organizacije dogodkov in aktivnosti za kupce. Predstavitvi je sledilo praktično delo po skupinah, kjer smo predstavljene metode skušali aplicirati s pomočjo primerov.