Medresorska delovna skupina za Tradicionalni slovenski zajtrk se je sestala v zvezi z izvedbo letošnjega Dneva slovenske hrane in Tradicionalnega slovenskega zajtrka dne 18. 11. 2016.
Posodobitev obstoječih pravil za ocenjevanje pekovskih izdelkov (kruha, pekovskega peciva, keksov, testenin in slaščic).
Potekala je 6. seja Nadzornega odbora PRP 2014-2020. Člani odbora so sprejeli predlog druge spremembe PRP 2014-2020, na seji pa so bila predstavljena tudi spremenjena merila za izbor operacij v okviru PRP 2014-2020.
ZKŽP se skupaj s partnerji prijavlja na razpis SRIP za področje hrane.
Na MKGP je potekal sestanek, glede specifikacije Izbrana kakovost za sadje in predelane izdelke iz sadja. Vlagatelji specifikacije smo se sestali s predstavniki strokovne komisije, kjer smo le to obravnavali.
Sestanek Posvetovalnega odbora ključnih interesnih skupin (SAB, Stakeholder Advisory Board) raziskovalnega projekta "Trans maščobe v živilih in njihov populacijski vnos - implikacije za javno zdravje". Seznanjeni smo bili z delnimi rezultati projekta glede vnosa trans maščob iz izdelkov, ki jih najdemo na slovenskem trgu.
Potekal je usklajevalni sestanek predstavnikov Sekcije bioplinarjev, vezano na izvajanje Uredbe o predelavi biološko razgradljivih odpadkov.
Na Ministrstvu za okolje in prostor je potekal sestanek, kjer je bila predstavljena problematika vezana na izvajanje določil Uredbe o predelavi biološko razgradljivih odpadkov in uporabi komposta in digestata.
Udeležili sva se sestanka predstavnikov nacionalnih združenj za živilskopredelovalno industrijo, ki smo člani konzorcija EEIG Ecotrophelia. Seznanjeni smo bili s podrobnostmi letošnjega tekmovanja Ecotrophelia Europe, predmet diskusije pa so bile tudi spremembe pravil tekmovanja za leto 2017.
Gospod veleposlanik je sprejel predstavnike podjetij na neformalnem druženju s francoskimi partnerji v slovenski rezidenci.