Objavljena je študija Evropskega parlamenta na temo označevanja živilskih izdelkov za potrošnike. V študiji je omenjena evropska zakonodaja, ki jo morajo upoštevati vse države članice EU. Poudarek je predvsem na zahtevah Uredbe (EU) št. 1169/2011, ki govori o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom. Študija izpostavlja tudi, ali trenutne zahteve označevanja živilskih izdelkov prinašajo jasnejše informacije potrošnikom o sestavi živil ter njihovemu vplivu na zdravje.
Združenje FDE je pripravilo kratek povzetek na temo storitve SOLVIT. Predvsem se v dokumentu osredotoča na razlago in delovanje te storitve, ki jo ponuja javna upravadržav članic EU ter Islandije, Lihtenštajna in Norveške. Center SOLVIT pomaga državljanom in podjetjem pri reševanju težav, ki jih ta lahko imajo iz vidika uveljavljanja pravic v EU. V dokumentu je tako na jasen način izpostavljeno, zakaj uporabljati to storitev, kako jo uporabljati ter prednosti oziroma slabosti tega sistema.
Znanstveniki v svojih delih uporabljajo različne pristope, vendar imajo vsa dela skupne cilje. Ti so: trajnostna oskrba v smislu povečanja donosa kmetijskih zemljišč in zmanjšanja negativnih vplivov na okolje; zmanjšanje zavržkov hrane in količine odpadkov; spodbujanje prebivalstva k bolj zdravem načinu prehranjevanja, s poudarkom na rastlinski hrani; uporaba rastlin, odpornih na podnebne spremembe in bolj odgovorno ravnanje proizvajalcev hrane in potrošnikov.
Evropska tehnološka platforma ManuFuture, ki zastopa sektor proizvodnje (vključno z živilskim sektorjem) je pripravila poročilo z naslovom »ManuFuture vision 2030«. V dokumentu je predstavljeno trenutno stanje živilske industrije, poleg tega so izpostavljeni tudi najnovejši trendi, izzivi ter priložnosti evropske proizvodnje. V poročilu je predstavljena tudi vizija in strategija ManuFuture za leto 2030.
Po definiciji EFSE so kemijske zmesi mešanica snovi, ki imajo skupen učinek na človeški organizem. V dokumentu je predstavljena raziskava, v kateri so člani EFSE preverjali znanje in mnenja evropskih potrošnikov o kemijskih zmeseh ter odzive potrošnikov na različna sporočila, povezana s kemijskimi zmesmi.
Delovna skupina za fiskalno politiko na področju zdravja se je zbrala v letu 2018, da bi opozorila na vlogo, ki jo imajo fiskalne politike v globalnem dialogu o razvoju, zdravju ter prihodkih. Ugotovili so, da naj bi bile trošarine za tobak, alkohol in sladke pijače bistvenega pomena za doseganje ciljev trajnostnega razvoja, ki so povezani s spodbujanjem zdravega načina življenja. V kolikor bi vse države povišale trošarine na tobak, alkohol in sladke pijače za 50 % bi po njihovem mnenju lahko preprečili 50 % prezgodnjih smrti.
Evropska mreža laboratorijev, ki določajo GSO (ENGL) je pripravila pregled o izzivih in možnostih razvoja metod za nadzor nad živili rastlinskega izvora in krmo, proizvedenih s pomočjo mutageneze. Poročilo se osredotoča na rastlinske izdelke, proizvedene s pomočjo brisanja genoma, ključno pa je, da končni proizvod ne vsebuje ostankov vstavljene rekombinantne DNK molekule.
Varnost živil je vedno predstavljala velik problem kitajskim voditeljem. Zaradi različnih škandalov na področju varnosti živil (npr. melamin v mleku), so potrošniki od vodstva države zahtevali, da poiščejo rešitve. Dokument predstavlja razvoj sistema varnosti živil v preteklih letih in njegove prednosti ter pomanjkljivosti.
V dokumentu je najprej predstavljena ustrezna terminologija, sledi znanstvena podlaga za oceno tveganja ob izpostavljenosti več kemikalijam in obstoječi ukrepi.
Endokrini motilci so kemikalije, ki imajo podobno strukturo kot hormoni, ki jih proizvaja človeško telo, posledično lahko tudi motijo normalno delovanje organizma. Dokument zajema pregled vseh pomembnejših znanstvenih razprav in zakonodaje s področja endokrinih motilcev.