Obravnavali smo predloge za izboljšanje oskrbe gostinskega sektorja s slovensko hrano ter koncept Dneva gastronomije, ki bo letos prvič potekal na sejmu AGRA.
Potekal je sestanek predstavnikov nacionalnih tehnoloških platform Food for Life. Potekala je razprava o aktualnih razpisih in projektih EU, predstavitev konference s področja inovacij, ki je potekala v Bukarešti, predstavitev zaključkov sestanka, ki je potekal v Firencah s področja pametne specializacije ter o strateških aktivnostih za spodbujanje inovativnosti živilskega sektorja. TS
Potekal je seminar, ki ga je organiziralo Strokovno združenje nutricionistov in dietetikov. Na seminarju je bila predstavljena problematika neješčnosti in izbirčnosti pri otrocih, prehranska psihologija ter primeri dobrih praks za preprečevanje neješčnosti in izbirčnosti pri otrocih v vrtcih in šolah.
Predstavniki GZS-ZKŽP, MKGP in BF UL smo se udeležili dvodnevne delegacije na Univerzo Wageningen, kjer smo se sestali s številnimi predstavniki različnih področij raziskav in razvoja, vezanih na živilskopredelovalni sektor (bioekonomija, R&D hub, agri-food robotika, raziskave vedenja v povezavi s hrano idr.)
Potekal je redni sestanek delovne skupine za implementacijo zavez sektorja mlekarstva. Razprava je potekala predvsem na področju predstavitve podatkov za 2018 in predstavitvi zaključkov seminarja »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji«.
Udeležili smo se sestanka v Državnem zboru, kjer smo predstavili posledice morebitnega sprejetja zemljiške zakonodaje na kmetijska podjetja in celotno panogo kmetijstva.
Na sedežu podjetja Ljubljanske mlekarne je potekal sestanek za namene predstavitve letošnjega koncepta skupinskega nastopa, možnosti pozicioniranja podjetja ter glede dodatnih želja razstavljavca.
Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je potekal 4. sestanek Delovne skupine za ekološko kmetovanje, kjer smo razpravljali o osnutku resolucije Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021, o novi zakonodaji o ekološkem kmetovanju, o poročilu glede reševanja problematike odkupa govejega mesa, o poročilu glede promocije ekološkega kmetovanja ter o Akcijskem načrtu za ekološko kmetovanje.
Potekalo je usklajevanje nadaljnjega dela za vzpostavitev povezave med aplikacijo Katalog živil za javno naročanje in aplikacijo za strokovno vodenje prehrane v javnih zavodih.
Udeležili smo se seminarja iz področja javnega naročanja. S strani predstavnice Ministrstva za javno upravo je bila predstavljena Novela A ZJN-3 in nadgradnje aplikacije e-JN, ki so v fazi testiranja. Drugi del seminarja je bil namenjen praksi Državne revizijske komisije.