Zapri

Novice


Arhiv: Mobing in druga psihosocialna tveganja v zvezi z delom, Dravograd, 4. februar 2014

 
Popust za člane GZS!
 


  
  

V zadnjem desetletju v ospredje prav na vseh delovnih mestih prihajajo nove nevarnosti v zvezi z delom, ki jih z napačnim odnosom in komunikacijo povzroča človek sam. Imenujemo jih psihosocialna tveganja. To so tveganja, ki privedejo delavca do okvare zdravja zaradi dalj časa trajajočega konflikta in stresa, povzročenega na delovnem mestu. Najbolj poznana oblika je mobing, ki ga  naša zakonodaja imenuje trpinčenje na delovnem mestu, poleg tega pa se tovrstna tveganja vse pogosteje pojavljajo tudi v številnih drugih oblikah. 

Številne raziskave v EU dokazujejo, da ima skoraj tretjina vseh negativnih pojavov v zvezi z delom svoje korenine v tovrstnih tveganjih. Zakon o delovnih razmerjih, predvsem pa Zakon o varnosti in zdravju pri delu prinašata vrsto obveznosti za delodajalca v tej zvezi, predvsem pa njegovo dolžnost preventivnega delovanja in vzpostavitve pravil in ukrepov, ki bodo zagotovili obvladovanje tovrstnih tveganj.

Vabimo vas, da se udeležite seminarja, kjer se boste seznanili z vzroki za pojav mobinga in kaj storiti, da do njega sploh ne pride.

Seminar bo v torek, 4. februarja 2014 od 10. do 13. ure v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška, Koroška 47 v Dravogradu.

VSEBINA SEMINARJA:

 • Pravne podlage urejanja psihosocialnih tveganj
 • Pojem zdravja
 • Vrste tveganj v zvezi z delom
 • Opredelitev psihosocialnih tveganj
 • Mobing 
 • Stres na delu
 • Sindrom izgorelosti
 • Kako naj ukrepa delodajalec
 • Možnosti, ki jih ima za svoje zavarovanje žrtev
 • Prekrški in kazniva dejanja na področju psihosocialnih tveganj
 • Promocija zdravja na delovnem mestu kot pot k izboljšanju delovnega vzdušja.

ZAKAJ se udeležiti PRAV TEGA seminarja?
Ker bo na seminarju na poljuden način predstavljeno vse, kar bo tudi manjšemu delodajalcu omogočilo, da bo razumel svoje dolžnosti iz zakonodaje, predvsem pa tudi to, da bo znal oblikovati, sprejeti in tudi izvajati potrebne ukrepe v svojem kolektivu.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?
Vsem, ki sprejemate odločitve in nosite odgovornost delodajalca v zvezi z izvajanjem delovnopravne zakonodaje v praksi.

PREDAVATELJ:
mag. Borut Brezovar,
magister znanosti delovnega in socialnega prava, dolgoletni glavni inšpektor za delo na Inšpektoratu RS za delo. Odličen poznavalec obravnavane tematike in priznan predavatelj na številnih srečanjih, delavnicah in konferencah doma in v tujini. Je avtor več kot štiridesetih objav v obliki publikacij, komentarjev in člankov s področja varnosti in zdravja pri delu, delovnih razmerij in inšpekcijskega nadzora.

KOTIZACIJA:

 • člani GZS Območne zbornice Koroška: 88,00 €+DDV na udeleženca
 • nečlani: 130,00 €+DDV na udeleženca.

Kotizacijo vplačajte pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 30.01.2014 do 15.00 ure na naš e-naslov oz.koroska@gzs.si, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Verjamemo, da sta tako tematika kot izvajalec zelo aktualna, zato vljudno vabljeni! 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.