Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Kaj in kako inovirati ter kako uspešno pripraviti in prijaviti inovacijo na »Razpis za najboljše inovacije v letu 2021«, s predstavitvijo dobre prakse o širjenju kulture inovativnosti

Spoštovani, vabimo vas na spletni dogodek Kaj in kako inovirati ter kako uspešno pripraviti in prijaviti inovacijo na »Razpis za najboljše inovacije v letu 2021«, s predstavitvijo dobre prakse o širjenju kulture inovativnosti v podjetju TPV AUTOMOTIVE d.o.o.", preko aplikacije Teams.

Arhiv: Projekt Polet: Obnovimo našo Zemljo

Aktualne novice projekta Polet

Arhiv: Projekt Polet: Poskrbimo za varstvo in zdravje na delovnem mestu

Aktualne novice projekta Polet

Arhiv: Projekt Polet: Spletni posvet Kako biti v redu z Aljošo Bagolo

Projekt POLET, katerega namen je s pomočjo razvoja in implementacije inovativnega celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih doseči večjo osveščenost in boljšo informiranost delodajalcev in zaposlenih ter boljšo usposobljenost delodajalcev za izvajanje ukrepov na tem področju, vključuje in združuje podjetja iz kohezijske regije Vzhodna Slovenija in delodajalske organizacije – Združenje delodajalcev Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije, Štajersko gospodarsko zbornico in Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Pokrovitelj projekta je Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Arhiv: Predstavitev predlogov za reorganizacijo in debirokratizacijo procesov Ministrstva za okolje in prostor (MOP)

V sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor vas vabimo na spletno predstavitev predlogov za reorganizacijo in debirokratizacijo procesov Ministrstva za okolje in prostor (MOP).

Arhiv: Sodelovanje na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj

Med oktobrom 2021 in aprilom 2022 bo Dubaj središče svetovnega dogajanja. Na rekordni izvedbi svetovne razstave EXPO se bo predstavilo več kot 190 držav, njihove paviljone in razstavne prostore pa bo obiskalo skupaj več kot 25 milijonov obiskovalcev.

Arhiv: Webinar: Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji

Avstrija nudi atraktiven gospodarski prostor za slovenska storitvena podjetja, ki so pripravljena delati čezmejno in ki se hkrati tudi ustrezno pripravijo na ta pomemben korak. V tem webinarju bo odgovorila odvetnica dr. Maria Škof na sledeča vprašanja: Kaj mora slovensko podjetje upoštevati, če želi izvajati storitve v Avstriji? Kdaj je treba priglasiti dejavnost, kaj so regulirane obrti v Avstriji in po kakšni poti se izkaže ustrezna kvalifikacija za izvajanje reguliranih obrti? Kaj je treba upoštevati pri napotitvi delavcev in kaj je razlika do posojanja delovne sile? V kakšnem primeru je potrebno pridobiti avstrijsko davčno številko in kje se zaprosi zanjo? Kako ravnati z neplačniki? Ali je treba upoštevati še kakšna dodatna pravila, ki veljajo v času pandemije?

Arhiv: Trenutno stanje in priložnosti za digitalizacijo slovenskega gospodarstva v okviru nove finančne perspektive EU 2021-2027

Vas zanima nov finančni okvir Digitalna Evropa? Kako lahko podjetje / raziskovalec izkoristi podporno okolje DIGI-SI za dvig konkurenčnosti na domačem in tujem trgu? Kakšne ugodnosti prinaša članstvo v digitalnem inovacijskem stičišču? Želite spoznati praktične primere oprijemljivih rezultatov naših članov?

Arhiv: Projekt Polet: Zakaj je dobro, da vsak dan berete?

Aktualne novice projekta Polet

Arhiv: Projekt Naprej: Novičke april 2021

V okviru projekta Naprej vas v prilogi seznanjamo z aktualnimi novicami.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.