Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: INFORMACIJA o poslovanju gospodarskih družb, samostojnih podjetnikov in zadrug v Koroški regiji v letu 2020

Informacija AJPESA o poslovanju gospodarskih družb v Koroški regiji

Arhiv: Upravni odbor je za novo direktorico GZS Koroške gospodarske zbornice imenoval Katjo Pokeržnik

Upravni odbor je za novo direktorico GZS Koroške gospodarske zbornice imenoval Katjo Pokeržnik

Arhiv: Prvi ključni podatki o rezultatih poslovanja koroškega gospodarstva v letu 2020

Prvi ključni podatki o rezultatih poslovanja koroškega gospodarstva v letu 2020.

Arhiv: Vzpostavitev zdravega delovnega mesta v času boja z epidemijo covid-19

V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)« vas vabimo na spletni posvet. Osrednja vsebina predstavlja pomen zdravega delovnega mesta, kar je v zadnjem letu še posebej na preizkušnji. Gre za osvetlitev problematike z vidika Zakona o varnosti in zdravja pri delu ter izvajanja ukrepov. Obenem gre tudi za prepoznavanje psihosocialnih tveganj na delovnem mestu in uvedbo strategije za izboljšanje odpornosti in prilagodljivosti organizacije med epidemijo in po njej. Izmenjava izkušenj in dobrih praks je v tem času toliko bolj dobrodošla.

Arhiv: Webinar: Davčne pasti opravljanja dela v Avstriji

Slovenska podjetja, ki z napotenimi delavci opravljajo storitve v Avstriji, se lahko hitro znajdejo v davčnih in finančnih pasteh, še posebej, če pred začetkom opravljanja storitev niso uredila vse potrebne dokumentacije. Na pobudo SGZ Celovec vabljeni na brezplačni webinar na temo urejanja dokumentacije in upoštevanih stroškov ter plač za napotene delavce.

Arhiv: Sodelovanje na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj

Med oktobrom 2021 in aprilom 2022 bo Dubaj središče svetovnega dogajanja. Na rekordni izvedbi svetovne razstave EXPO se bo predstavilo več kot 190 držav, njihove paviljone in razstavne prostore pa bo obiskalo skupaj več kot 25 milijonov obiskovalcev.

Arhiv: Webinar: Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji

Avstrija nudi atraktiven gospodarski prostor za slovenska storitvena podjetja, ki so pripravljena delati čezmejno in ki se hkrati tudi ustrezno pripravijo na ta pomemben korak. V tem webinarju bo odgovorila odvetnica dr. Maria Škof na sledeča vprašanja: Kaj mora slovensko podjetje upoštevati, če želi izvajati storitve v Avstriji? Kdaj je treba priglasiti dejavnost, kaj so regulirane obrti v Avstriji in po kakšni poti se izkaže ustrezna kvalifikacija za izvajanje reguliranih obrti? Kaj je treba upoštevati pri napotitvi delavcev in kaj je razlika do posojanja delovne sile? V kakšnem primeru je potrebno pridobiti avstrijsko davčno številko in kje se zaprosi zanjo? Kako ravnati z neplačniki? Ali je treba upoštevati še kakšna dodatna pravila, ki veljajo v času pandemije?

Arhiv: Inovacijska meetup srečanja

Vabimo vas, da se udeležite inovacijskih meetup srečanj, ki bodo organizirana mesečno v okviru GZS. Namenjena so predstavitvam dobrih inovacijskih praks ter izmenjavi mnenj, znanj in konkretnih izkušenj na področju razvoja in inoviranja.

Arhiv: Informacija o Javnem razpisu MGRT za sofinanciranje začetnih investicij in ustvarjanja novih delovnih mest na obmejnih problemskih območij v letih 2021 in 2022

Informacija o Javnem razpisu MGRT za sofinanciranje začetnih investicij in ustvarjanja novih delovnih mest na obmejnih problemskih območij v letih 2021 in 2022

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.