Zapri

Novice


Arhiv: Seminar Aktualne spremembe in novosti na področju DDV, Dravograd, 19. november 2013

 
Popust za člane GZS!
 

 

 

Letos smo bili priča številnim spremembam in dopolnitvam glede obračunavanja DDV. Na podlagi praktičnih primerov vam bomo predstavili vse novosti, ki sta jih prinesli noveli ZDDV-1G in ZDDV-1H, zato se nam pridružite na seminarju:

»AKTUALNE SPREMEMBE IN NOVOSTI NA PODROČJU DDV«

ki bo v torek, 19. novembra 2013, od 10.00 do 14.00 ure,
v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška v Dravogradu, Koroška cesta 47.

VSEBINA:

 

 • Nova pravila obračunavanja DDV – spremembe pri obdavčevanju nekaterih storitev, spremembe pri prometu blaga znotraj EU.  
 • Računi in njihov pomen – novosti na področju izdajanja računov, novi obvezni elementi, roki za izdajo, kdaj jih evidentiramo, kdaj nastane obveznost za obračun DDV in kdaj pridobimo pravico do odbitka DDV, kako jih pravilno evidentiramo. 
 • Popravki napak – kako in kdaj moramo popravljati napake za pretekla obdobja, popravek osnove, popravek izkazane obveznosti, popravek odbitka vstopnega DDV. 
 • Novosti pri elektronskem oddajanju dokumentov – katere vloge, obračune že oddajamo elektronsko in na kaj moramo biti posebej pozorni.  
 • Dvig praga za vstop in izstop iz sistema DDV, povezava z ugotavljanjem davčne osnove na podlagi normiranih odhodkov – pasti in priložnosti, na kaj moramo biti pozorni pri izstopu iz sistema DDV, popravki vstopnega DDV in posledice. 
 • Druge aktualne novosti, pojasnila, sodbe.
 • Vaša vprašanja.

  Imate tudi vi vprašanje, ki ni med naštetimi? Lahko nam ga posredujete na oz.koroska@gzs.si in izpostavili ga bomo na seminarju!

  SEMINAR JE NAMENJEN:
  vodjem računovodstva, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem, direktorjem in lastnikom družb, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima

  SEMINAR BO VODILA:
  Marija Verbančič
  , dipl. ekon., davčna svetovalka z licenco Zbornice DSS. Poleg izvedenih številnih seminarjev in delavnic predava tudi v programu za pridobitev poklicne kvalifikacije za knjigovodje in računovodje. Že leta se kot vodja računovodskega servisa posveča računovodenju, predvsem za male družbe, zasebnike in društva.

  KOTIZACIJA IN PRIJAVE:
  Za člane GZS Območne zbornice Koroška je kotizacija  85 € + DDV na udeleženca, za nečlane 127 € + DDV in vključuje udeležbo, gradivo in pogostitev. Kotizacijo nakažite pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

  Prijave sprejemamo do 14.11.2013 do 15.00 ure na e-naslov oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.