Zapri

Novice


Arhiv: Seminar Obvezni pobot in spremembe ZDDV-1, Dravograd, 5.5.2011

 Ugodnosti za člane GZS 

   Popust za člane GZS

Kaj nam prinašata
ZAKON O PREPREČEVANJU ZAMUD PRI PLAČILIH in ZAKON O SPREMEMBAH ZDDV-1
(uveljavljanje odbitka DDV pri neplačanih računih)?

Državni zbor je v začetku meseca marca 2011 med drugim sprejel tudi ZAKON O PREPREČEVANJU ZAMUD PRI PLAČILIH in ZAKON O SPREMEMBAH ZAKONA O DDV-1, ki sta pričela veljati že s 16.3.2011.

Zaradi»aktualnosti« navedenega organiziramo

v četrtek, 5. maja 2011 ob 12.00 uri v predavalnici GZS OZ Koroška v Dravogradu

seminar, na katerem bomo obravnavali:

ZAKON O PREPREČEVANJU ZAMUD PRI PLAČILIH

  • Splošne določbe (denarna obveznost, očitno nepravičen pogodbeni dogovor)
  • Določitev plačilnega roka in trenutek nastopa zamude (plačilni rok, plačilni rok v primeru, kadar je plačnik javni organ, dogovor o najdaljših plačilnih rokih za dobavljeno blago in opravljene storitve, predpisani plačilni roki v primeru, da le ti niso dogovorjeni).
  • Obvezni večstranski pobot – prvi že 15.4.2011 (obvezno prijavljanje neporavnanih obveznosti v večstranski pobot pri AJPES-u, obveznosti, ki se ne prijavljajo).

UVELJAVLJANJE ODBITKA DDV PRI NEPLAČANIH RAČUNIH - nov 66.a člen

  • Za katere račune določbe 66. a člena ZDDV-1 ne veljajo
  • V katerih primerih ni potreben popravek odbitka DDV zaradi zamude pri plačilu,
  • evidence v zvezi z odbitkom DDV

SEMINAR JE NAMENJEN:
vodjem financ, računovodstva, vodjem računovodskih servisovin zaposlenim, ki obračunavajo DDV, direktorjem in lastnikom družb, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

SEMINAR BO VODILA:
Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Predavala je že na več kot 100 seminarjih in usposabljanjih ( knjigovodja, računovodja,…),  je avtorica številnih člankov z davčno vsebino, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:
Za člane GZS Območne zbornice Koroška znaša kotizacija 39 EUR + DDV na udeleženca, za nečlane 58 EUR + DDV na udeleženca in vključuje udeležbo, gradivo in napitke. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 3.5.2011 do 14.00 ure na e-naslov  oz.koroska@gzs.si, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

 

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.