Zapri

Novice


Arhiv: Seminar Nove davčne evidence po spremembi in dopolnitvi ZDDV-1, Dravograd, 4.2.2010

Pričeli smo z delom v  novem letu, ki prinaša spremembe in novosti na področju obračunavanja DDV, vodenju evidenc in izpolnjevanju različnih poročil. Sprememba zakonodaje je prinesla davkoplačevalcem  tako nove obveznosti na področju poročanja, kakor tudi nove - skrajšane roke za oddajo že znanih obrazcev in poročil.

Če vas zanima, kakšne davčne evidence prinaša novela ZDDV-1 in želite hkrati dobiti odgovore na vprašanja glede evidentiranja poslovnih dogodkov z vidika obračunavanja DDV po 1.1.2010, potem ne smete manjkati na tem seminarju.

Zaradi navedenega in na podlagi pregleda predlogov zakonskih sprememb, vas bomo na praktičnih primerih seznanili z vsemi novostmi, da boste odpravili dvome:

· o določitvi kraja obdavčitve storitev
· o obveznostih davčnih zavezancev pri preprečevanju davčnih utaj
· o izpolnjevanju DDV-O obrazca
· o vodenju evidenc, izstavljanju računov za dejavnosti po 76. a členu in novem poročilu
· o obveznostih malih davčnih zavezancev in drugih pravnih subjektov iz naslova DDV
· o novih klavzulah in vsebini računov

in pridobili :

· možnost aktivnega sodelovanja ter reševanje vaših konkretnih primerov, saj bomo predstavili tudi praktične primere izpolnjevanja obrazcev.

IZ PROGRAMA:

  • kraj obdavčitve po novem: splošno pravilo po prejemniku storitev; posebnosti
  • solidarna odgovornost za plačilo DDV v primeru davčne utaje, kdaj smo lahko objektivno odgovorni
  • kako izpolniti DDV-O obrazec, kaj bomo vpisovali v posamezna polja
  • skladnost podatkov iz DDV-O obrazca z drugimi poročili
  • rekapitulacijsko poročilo in poročanje za dejavnosti iz 76.a člena
  • katere storitve sodijo v gradbeno dejavnost, ipd..

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN:

vodjem financ in računovodstva, zaposlenim, ki se srečujejo z obračunavanjem DDV, lastnikom družb, komercialistom, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

 

ČAS IN KRAJ: 

seminar bo izveden v četrtek, 4. februarja 2010 s pričetkom ob 10.00 uri v dvorani naše zbornice, Koroška cesta 47 v Dravogradu.

SEMINAR BO VODILA:

Marija Verbančič, dipl. oec., davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in dolgoletnimi izkušnjami na področju vodenja knjig in svetovanja predvsem za majhne družbe, samostojne podjetnike, društva.

KOTIZACIJA:

vključuje izvedbo delavnice, strokovno gradivo in postrežbo. Za člane GZS Območne zbornice Koroška znaša 89,00 € +  DDV za udeleženca, za nečlane  pa 149 € +  DDV.

Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije  številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 2.2.2010 do 14.00 ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

 

Dodatne informacije:
Tatjana Kupnik
tel. 02 87 23 250
e-pošta: tatjana.kupnik@gzs.si

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.