Zapri

Novice


Arhiv: Dan inovativnosti 2016: Nagrajene najboljše inovacije v SlovenijiKoroški inovatorji na nacionalni podelitvi, Brdo pri Kranju, 21.9.2016


V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije danes že 14. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 14 zlatih, 21 srebrnih in 5 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 768 inovatorjev.

 

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. V zadnjih 14 letih (vključno z letošnjimi) smo v celotni Sloveniji nagradili prek 7.700 inovatorjev in prek 2.400 inovacij ter na nacionalni ravni podelili 112 zlatih priznanj. Sicer se je letos za zlata, srebrna in bronasta priznanja potegovalo 40 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti.

 

Koroške inovacije so dobile tri srebrna priznanja ter eno bronasto priznanje. Koroška ima nedvomno velik inovatorski potencial, ki je pomemben tudi za nadaljnji razvoj regijskega gospodarstva. 


Prejemniki priznanj za inovacije 2016 iz koroške regije

 

Srebrna priznanja

Podjetje

Inovacija

Bijol d.o.o., Vuzenica

Multifunkcijsko zglobno delovno vozilo Bijol Marmot BWS 160

Johnson Controls Slovenj Gradec d.o.o., Slovenj Gradec

Linija za sestavo in kontrolo zglavnikov, komolčnikov in stranic Volvo V54x

SIJ Metal Ravne d.o.o., Ravne na Koroškem

Kovanje in toplotna obdelava "Izločevalno utrjevalnih nerjavnih jekel" večjih dimenzij

 

 

Bronasta priznanja

Podjetje

Inovacija

Petrol energetika d.o.o. in Metal Ravne d.o.o., Ravne na Koroškem

Koristna izraba odvečne toplote jeklarske industrije za namene daljinskega ogrevanja in priprave sanitarne tople vode na Ravnah na Koroškem

 

 

Ponosni smo na koroške inovatorje, vsem iskrene čestitke!

 

 

 

V priponki katalog inovacij - vsi dobitniki priznanj.

Pripete datoteke

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.