Zapri

Novice


Arhiv: Vabilo na brezplačno izobraževanje v okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)«

VABILO NA IZOBRAŽEVANJE

 

V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)« vas vljudno vabimo na brezplačno delavnico o obvladovanju bolniške odsotnosti.

 

Izobraževanje bo potekalo v treh ponovitvah, pri čemer se vsako sodelujoče podjetje udeleži enega izmed terminov:


·        v Krškem: sreda, 22.1.2020 ob 9.00 v predavalnici GZS Posavske gospodarske zbornice, Bohoričeva ulica 9, Krško;

·        v Mariboru: četrtek, 23.1.2020 ob 9.00 v konferenčni dvorani Štajerske gospodarske zbornice, Ulica talcev 24, Maribor;

·        v Celju: četrtek, 30.1.2020 ob 9.00 v dvorani RGZC Regionalne gospodarske zbornice Celje, 2. nadstropje, Ljubljanska cesta 14, Celje.

              

 PROGRAM IZOBRAŽEVANJA JE SESTAVLJEN IZ 2 SKLOPOV:

    

8:30

9:00

Registracija udeležencev

9:00

9:05

Uvodni pozdrav predstavnika gospodarske zbornice

4. izobraževanje: Obvladovanje bolniške odsotnosti

9:05

10:30

Problem odsotnosti z dela: kako prepoznati vzroke

Kako se opremiti z dejstvi in izvesti intervju z zaposlenim (video trening)

10:30

10:40

Kratek odmor

10:40

12:10

Iskanje skupne rešitve

Smernice in možnosti uvedbe v vaše procese in prakso

12:10

13:00

Pogostitev

5. izobraževanje: Nad bolniške odsotnosti z upoštevanjem najpogostejših razlogov

13:00

14:30

Glavni vir preprečljivih odsotnosti z dela: z delom povezan stres

Kako sebi in sodelavcem pomagati z razumevanjem in upravljanjem stresa

Praktične vaje

 

Izobraževanje bo trajalo od 9:00 do 14:30 ure.

Izobraževanje bo izvajal psiholog Matic Kadliček, specializiran za razvoj kadrov v gospodarstvu in je med prvimi slovenskimi nosilci certifikata EuroPSY za organizacijsko psihologijo, ki ga izdaja Evropsko združenje psiholoških društev (EFPA). Podjetjem, vodstvom in vodjem svetuje, jih izobražuje ter vpeljuje učne centre ter druga orodja za uspešno vodenje in razvoj zaposlenih s področja »mehkih« veščin.

 

UDELEŽBA: Izobraževanja se naj udeleži vsaj ena oseba (lahko tudi več) iz posameznega podjetja. Namenjeno je vodstvenim, kadrovskim in drugim strokovnim delavcem.


PRIJAVE: Prosimo, da udeležbo vseh pisno potrdite z izpolnjeno prijavnico ali na elektronski naslov (najkasneje do 15. januarja 2020):

 

VEČ O IZOBRAŽEVANJU: Odsotnost z dela gospodarstva in organizacije vsako leto stane milijone evrov, obenem pa vsi vemo, da niso vsi razlogi utemeljeni ali resnično zdravstveni. Tokrat bo izobraževanje potekalo v obliki interaktivne delavnice, na kateri bomo obravnavali najpogostejše situacije in pokazali, kako zavzeti aktivno vlogo, kadar se odsotnost z dela povzpne preko razumnih meja.

CILJI DELAVNICE:

  • izboljšanje vpogleda v širše vidike problematike z bolniškimi odsotnostmi,
  • spoznavanje vzrokov za odsotnost z dela, kadar ta ni posledica bolezni ali poškodbe,
  • izboljšanje postopkov upravljanja odsotnosti (vključno z intervjujem ob vrnitvi na delo),
  • ugotavljanje in načrtovanje možnosti sistemskih izboljšav in procesov na področjih, kjer bi jih v podjetju lahko uvedli za višjo zavzetost in nižjo odsotnost,
  • z razumevanjem vzrokov (zlasti socialnega) stresa in različnih tehnik preprečevanja in zmanjševanja učinkov vplivati na znatno znižanje s stresom povezane odsotnosti oz. »eskapizma« ali bega pred delovnim okoljem.

 

Pripete datoteke

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.