Zapri

Novice


Arhiv: Seminar: Vedno »dobrodošlo« o izplačilu in obdavčitvi regresa, odpravnin, minimalne plače, dnevnic

Vljudno vabimo na seminar:                       

VEDNO »DOBRODOŠLO«  O IZPLAČILU IN OBDAVČITVI  REGRESA, ODPRAVNIN, MINIMALNE PLAČE, DNEVNIC,…

v četrtek, 18. junija 2020 od 10.00 do 13.30 ure

 

v prostorih GZS Koroške gospodarske zbornice, Koroška cesta 47 v Dravogradu. 

 

NAMEN SEMINARJA:

Res, da se trenutno največ  ukvarjamo s »korona zakonom«, vendar je zdaj  tudi čas za izplačilo regresa za LD, žal zaradi danih razmer tudi odpravnin zaradi prenehanja DR. Ob izplačilu plač moramo paziti na višino minimalne plače, na najnižjo pokojninsko osnovo, pravilno obračunati uporabo lastnih sredstev pri delu, paziti, da pri izplačilu dnevnic upoštevamo spremembe, poznati nova pravila pri obdavčitvi odkupa lastnih deležev… Kar veliko tem, za katere je dobro, da že pred izplačilom oziroma obračunom poznamo tako pravila s področja delovno pravne zakonodaje, kot tudi obdavčitve le teh.

 

V sled navedenega vas vabimo, da  se nam v »ŽIVO« pridružite na seminarju, kjer bomo osvežili in utrdili svoje znanje o navedenih temah, vse pa podkrepili s primeri iz prakse. 

 

IZ VSEBINE:

  1. REGRES ZA LD 2020 (delovno pravni vidik in obdavčitev po ZDoh-2)
  2. ODPRAVNINE
  • vrste odpravnin (ob upokojitvi, zaradi prenehanja DR za določen čas, za nedoločen čas),
  • delovno pravna podlaga,
  • obdavčitev odpravnin.

 3. Kako pravilno obračunamo in obdavčimo uporabo lastnih sredstev pri delu in pri delu na domu (spremembe ZPIZ )

 4. Kaj pomeni »minimalna plača« in kaj najnižja pokojninska osnova (definicija, razlike in primer izračuna)

 5. Ne pozabite, da se je višina, kot tudi pogoji za izplačilo dnevnic za službena potovanja v tujino s 1.1.2020 spremenila…

 6. Kako obdavčimo odkup lastnih deležev po 1.1.2020

 7. Razprava na temo aktualnih dogodkov (poračun prejetih pomoči v času epidemije, knjiženje le teh,…).

SEMINAR JE NAMENJEN:

Vodjem financ, računovodstva in zaposlenim, ki obračunavajo plače, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

SEMINAR BO VODILA:

Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino,  kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

KRAJ IN ČAS:

Četrtek, 18. junij 2020  od 10.00 do 13.30 ure v prostorih GZS Koroške gospodarske zbornice, Koroška cesta 47 v Dravogradu.

 

Izvedba seminarja bo potekala v skladu s priporočili NIJZ za varno izvajanje dejavnosti: varna razdalja, zračenje, razkuževanje rok ipd. Prosimo, da poskrbite za svoje zaščitne maske.


KOTIZACIJA:

 - člani GZS Koroške gospodarske zbornice: 85,00 € + DDV na udeleženca, plačilo 103,70 €.

 - nečlani: 128,00 € +DDV na udeleženca, plačilo 156,16 €.

 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, strokovno gradivo, prigrizek in odgovore na vaša vprašanja po mailu še en mesec po izvedenem seminarju.


V primeru spremembe okoliščin zaradi COVID – 19, ki bi utegnile vplivati na izvedbo, vam to pravočasno sporočimo. Račun za kotizacijo bo izdan po izvedenem seminarju, plačilo boste izvedli po izstavljenem računu.

 

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo do vključno torka, 16.junija 2020 na elektronski naslov koroska.gz@gzs.si do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti. 

 

Vljudno vabljeni, da se nam na seminarju pridružite!

 

 

 

Pripete datoteke

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.