Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Po junijskem padcu smo tudi julija na letnem nivoju beležili padec porabe električne energije v industriji
   Zapri

Arhiv: Po junijskem padcu smo tudi julija na letnem nivoju beležili padec porabe električne energije v industriji

Po junijskem padcu za 2,1% smo tudi julija beležili padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki pa je tokrat znašal le 0,5%. Pri tem so neposredni odjemalci že desetič zapored beležili padec, ki je julija znašal 10,4% (junija 9,7%). Celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je julija padla za 0,3%, medtem ko je junija padla za 1,1%, glede na enako lansko obdobje.

Poraba električne energije v industriji v prvih sedmih mesecih letos je bila za 0,1% nižja, pri neposrednih odjemalcih je bila za 10,0 % nižja, celotna poraba v Sloveniji pa je bila za 0,5 % nižja glede na enako lansko obdobje.

 

  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES 
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

 

26. 08. 2019.
mag. Jože Renar

Fotogalerija