Novice
GZS

Arhiv: Sodelujte tudi vi pri odpravi absurdnih predpisov in birokratskih ovir - POSLOVNI SOS

Slovenska podjetja se aktivno odzivajo na Poslovni SOS in sporočajo Vladi RS, s kakšnimi absurdnimi predpisi in birokratskimi postopki se srečujejo.

Arhiv: So družbe z bolj razvitim sistemom upravljanja uspešnejše?

Gospodarska zbornica Slovenije je v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Združenjem nadzornikov Slovenije podprla raziskavo o vplivu sistema korporativnega upravljanja na uspešnost slovenskih družb z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).

Arhiv: Novinarska konferenca POSLOVNI SOS: KAJ PODJETNIKI SPOROČAJO VLADI O ABSURDNIH PREDPISIH IN BIROKRATSKIH POSTOPKIH

Na novinarski konferenci so spregovorili predsednik GZS, mag. Samo Hribar Milič, minister za javno upravo, Boris Koprivnikar in Boštjan Lajovic, direktor UKOM. Prikazani so bili konkretni primeri prijavljenih absurdnih predpisov in birokratskih postopkov s strani gospodarstvenikov, pa tudi, kako vlada pristopa k razreševanju teh problemov.

Arhiv: Natura 2000 – NI KOMUNIKACIJE, PODCENJUJOČE DO ODGOVORNOSTI JAVNIH IN ZASEBNIH INVESTITORJEV

Ljubljana, 12. maja 2015 – Na včerajšnjem posvetu na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so odgovorni Ministrstva za okolje in prostor (MOP) predstavili Program upravljanja Natura (PUN) 2000 za obdobje 2015-2020. Udeleženci, zlasti predstavniki državnih podjetij in institucij, ki izvajajo infrastrukturne projekte v interesu države Slovenije, so izrazili ostro kritiko nad komunikacijo administracije MOP z investitorji pri oblikovanju PUN in ukrepov Natura 2000.

Arhiv: Poslovni tek trojk Bled 2015

Poslovni tek trojk Bled 2015, 22. maj 2015

Arhiv: Kodeks načel notranjega poročanja (KNNP)

GZS je bila pokrovitelj treh konferenc o notranjem poročanju, ki so jih organizirali Zveza ekonomistov Slovenije, Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije in Inštitut za poslovodno računovodstvo v Ljubljani. Organizirane so bile z namenom oblikovanja Kodeksa načel notranjega poročanja (KNNP), ki naj bi prispeval k boljšemu delovanju sistemov notranjega poročanja v organizacijah.