Novice
GZS

Arhiv: Javni razpis za podelitev Priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2018

Priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju kakovosti proizvodov in storitev ter kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti. Priznanje spodbuja slovenske organizacije k uvajanju sistemov sodobnega, učinkovitega in celovitega doseganja poslovne odličnosti ter hkrati daje prejemnikom priznanja večjo moč pri njihovi konkurenčnosti doma in v svetu.

Arhiv: Zbornično zrcalo: GZS v decembru 2017

Vabimo vas k ogledu Zborničnega zrcala, video pregleda najzanimivejših aktivnosti Gospodarske zbornice Slovenije v minulem mesecu.

Arhiv: Napotitve v primeru servisa ali montaže po 1.1.2018

1.1.2018 prične veljati Zakon o čezmejnem opravljanju storitev, ki prinaša nova postopkovna pravila in pogoje, ki jih bo treba izpolnjevati za pridobitev obrazcev (potrdila) A1. Delodajalci, ki bodo želeli pridobiti potrdilo A1, bodo morali izpolnjevati kar nekaj pogojev, ki jih bo v postopku izdaje potrdila A1 preverjal Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki bo tudi po 1. 1. 2018 bo še vedno organ, pristojen za izdajo potrdil A1.

Arhiv: Novembra smo beležili povečano rast porabe električne energije v industriji

Novembra 2017 smo že dvanajstič zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako obdobje v predhodnem letu, ki pa je bila tokrat s 13,4% znatno višja kot oktobra, ko je rast znašala 2,1%. Visoko 11,2% rast so beležili tudi neposredni odjemalci (oktobra 5,0%). Celotna poraba pa je bila novembra za 7,2% večja kot v enakem obdobju v predhodnem letu (oktobra je bila večja za 1,1%).