Novice
GZS

Arhiv: AGROKOR GROUP – 60 dnevni rok za prijavo terjatev

Skladno z Zakonom o izredni upravi v sistemsko pomembnih podjetjih Republike Hrvaške je 10. 4. 2017 sodišče, pristojno za gospodarske zadeve, potrdilo predlog vlade Republike Hrvaške, da izredni pooblaščenec v Agrokor group, ki je holdinška družba, katere osnovna dejavnost je proizvodnja in distribucija hrane ter pijače in maloprodaja le-te, postane Ante Ramljak.

Arhiv: Zbornično zrcalo: GZS v marcu 2017

Arhiv: Kolektivne pogodbe in urne postavke: Spremembe v Avstriji!

S 1. majem začnejo v Avstriji veljati spremembe določenih kolektivnih pogodb ter tudi nove urne postavke. Pred napotitvijo v Avstrijo, ki bo začela veljati s 1.5.2017, preverite, ali je na vašem področju opravljanja storitev prišlo do sprememb kolektivnih pogodb in v pozitivnem primeru le-te spremembe tudi nemudoma upoštevate. Tudi za napotene delavce v Avstrijo, ki ste jih prijavili pred 1.5.2017, veljajo omenjene morebitne spremembe urnih postavk in morate po 1.5.2017 plačevati delavce po novih, višjih urnih postavkah in to upoštevati pri izračunih plač za mesec maj 2017.

Arhiv: SRIP MATPRO

Cilj strateško razvojno inovativnega partnerstva MATeriali za končne PROdukte (MATPRO) je povezati akterje metalurške, kovinsko-predelovalne in kemijske industrije z inštitucijami znanja v vrednostne verige in mreže za skupen nastop pri iskanju in razvoju novih, prebojnih produktov s sloganom »samo skupaj smo lahko zares uspešni«.