Novice
GZS

Arhiv: Banke nasploh nočejo kreditirati podjetij

Arhiv: Objavljen javni razpis za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov v starem Kranju

Mestna občina Kranj objavlja javni razpis za sofinanciranje najemnin pritličnih poslovnih prostorov v starem Kranju v letih 2016 in 2017.

Arhiv: Novice iz mreže EEN

Enterprise Europe Network je v podporo majhnim in srednje velikim podjetjem ustanovil Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo Evropske komisije.

Arhiv: Davčne blagajne: s 1. februarjem strožji nadzor

S 1. februarjem bodo nadzorniki Finančne uprave RS začeli s strožjim nadzorom in tudi doslednim izrekanjem glob vsem zavezancem, ki še ne bodo vključeni v sistem davčnih blagajn. Sankcionirane bodo tudi vsebinske in programske nepravilnosti pri davčnem potrjevanju računov. Prekrškovni postopki se bodo vodili tako zoper zavezance, ki bodo kršili zakonodajo, kot tudi zoper programske hiše, ki računalniških programov niso izdelali v skladu z določbami zakona. Posebna pozornost bo namenjena neizdajanju računov.

Arhiv: Novembra nekoliko večja rast porabe električne energije v industriji

Novembra smo že enajsti mesec zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje. S 7,4% je bila večja kot je bila oktobrska (3,7%).

Arhiv: Ura teče naprej, Slovenija pa bolj kot ne spi!

Na novinarski konferenci 18. januarja so predstavniki GZS in gospodarstva spregovorili o pričakovanjih glede odzivov ministrstev na predloge iz Manifesta industrijske politike, ključnih področjih sprememb ter drugih aktualnih gospodarskih tematikah.

Arhiv: Pozor: GURS sankcionira, če ne pošiljate podatkov o poslih z nepremičninami!

S sprejetjem Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin (Uradni list RS, št. 87/2011) so bili na novo predpisani zavezanci za pošiljanje podatkov o kupoprodajnih in najemnih poslih z nepremičninami v evidenco trga nepremičnin (v nadaljevanju ETN), ki jo od leta 2007 vodi Geodetska uprava RS.