Novice
GZS

Arhiv: Marca in aprila smo beležili nadaljevanje rasti porabe električne energije v industriji

Tako kot prva dva meseca leta 2017 smo tudi marca in aprila beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Objava Javnega natečaja za podelitev letnih nagrad za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov za leto 2016

Nagrade in priznanja se podeljujejo enkrat letno kot posebna oblika družbenega priznanja delodajalcem za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov. Letno se podeli pet nagrad delodajalcem in to po eno za štiri skupine družb po Zakonu o gospodarskih družbah: posebej za mikro, majhne, srednje in velike družbe. Posebej se eno letno nagrado podeli tudi družbi, ki posluje kot invalidsko podjetje. Letne nagrade v imenu Republike Slovenije podeljuje ministrica, pristojna za invalidsko varstvo.

Arhiv: Izšla je nova številka E-biltena Poslovni tednik št. 23/2017

Turški avtomobilisti na obisku v Sloveniji – Preberite v PT št. 23/2017

Arhiv: Informacije za člane - ugotavljanje in sporočanje dejanskih lastnikov poslovnih subjektov

Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma je konec lanskega leta uvedel novo obveznost za poslovne subjekte, katere namen je zagotavljanje transparentnosti lastniških struktur poslovnih subjektov in posledično onemogočanje zlorab poslovnih subjektov za pranje denarja in financiranje terorizma. Obveznost je posledica AML Direktive.

Arhiv: V A B I L O: povezujemo slovenska in avstrijska podjetja

Spoštovani, v sklopu projekta EXPEDIRE, ki smo ga na GZS začeli 1. aprila 2017, nudimo podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem pri njihovih prvih korakih na tuji trg, prav tako pa tistim, ki so le-te že osvojili in iščejo nove potencialne partnerje. Če želite izkoristiti to priložnost, vas vljudno vabimo k sodelovanju.