Novice
GZS

Arhiv: Vprašalnik o vrzelih v znanju in potrebah gradbenega ekosistema v Evropi

Začetno vozlišče Akademije Novega evropskega Bauhausa za trajnostno grajeno okolje z obnovljivimi materiali (NEBAP Hub) Univerze na Primorskem, ki ga ta pripravlja na podlagi vseevropske iniciative Novega evropskega Bauhausa, teži k razogljičenju domov in zgradb po Evropi in širše. S tem namenom NEBAP Hub razvija usposabljanja in izpopolnjevanja za strokovnjake s področja ACE (arhitektura, gradbeništvo, inženiring), državljane in kulturne akterje, oblikovalce politik, študente in izobraževalce, investitorje, zavarovalnice in organe za standardizacijo.

Arhiv: novi een

Arhiv: Mednarodno B2B srečanje "Inovacije in digitalizacija v agroživilskem sektorju"

Gospodarska zbornica Slovenije vas v sodelovanju s partnerji Enterprise Europe Network-a v okviru 59. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA 2021 vabi na virtualno mednarodno B2B srečanje "Inovacije in digitalizacija v agroživilskem sektorju".

Arhiv: DigiER : 1. novičnik o projektu

DigiER je 24-mesečni projekt, ki raziskuje možnosti za iskanje novih pedagoških načinov reševanja izzivov 21. stoletja, spodbuja vzajemno učenje med izobraževalnimi sistemi na nadnacionalni ravni in pospešuje razvoj nepogrešljivih medsektorskih kompetenc, tj. reševanja problemov, sodelovanja in ustvarjalnosti.

Arhiv: Mednarodna virtualna poslovna srečanja v sektorju les in pohištvo - Bosna in Hercegovina

Podjetja in druge zainteresirane organizacije vabimo k udeležbi na virtualni B2B dogodek z namenom iskanja potencialnih partnerjev v sektorju les in pohištvo

Arhiv: Prevzemanje družbene odgovornosti - vprašalnik EASME

Izvajalska agencija EU za mala in srednje velika podjetja (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises – EASME) je naročila študijo o prevzemanju družbene odgovornosti malih in srednje velikih podjetij (MSP) ter novoustanovljenih podjetij.

Arhiv: Vprašalnik o prejeti državni pomoči 2020

Vljudno vas vabimo k izpolnitvi vprašalnika o prejeti državni pomoči v letu 2020.

Arhiv: Anketa: Poslovna pričakovanja v luči 2. faze zajezitvenih ukrepov

Vlada je v zadnjih nekaj več kot pol leta pripravila 6 protikoronskih zakonodajnih paketov. Začela je tudi že s pripravo 7 #PKP7. Z vašimi odgovori in predlogi bomo lahko lažje oblikovali učinkovite predloge za podporo gospodarstvu.

Arhiv: 3. regijsko srečanje podpornega okolja Osrednjeslovenske regije

Zaključuje se tretje leto projekta SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije. Srečanje podpornega okolja bo letos potekalo nekoliko drugače (preko Zoom-a), kljub temu pa bomo lahko delili naše izkušnje ter snovali nove ideje in predloge.

Arhiv: Novi izzivi absentizma v času negotove prihodnosti

Na konferenci bomo spregovorili o absentizmu v Sloveniji in osvetlili, kako nanj vplivajo razmere v času epidemije COVID-19. Pozornost bomo posvetili preprečevanju negativnih odzivov zaposlenih na hitro uvajanje sprememb v delovna okolja in učinkovitim pristopom na področju usposabljanja in izobraževanja, predvsem starejših sodelavcev, za uporabo novih tehnologij.