GZS

Pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

Pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

FURS: Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako? (SPREMENJENO)

FURS je objavil preglednico ukrepov v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov. Z rdečo so označene spremembe.

V času NEGOTOVOSTI poslujte VARNO z brezplačno uporabo aplikacije EBONITETE

Da bo v teh časih varnost vašega poslovanja še večja, vam v sodelovanju s partnerskim podjetjem PRVA BONITETNA AGENCIJA, d.o.o. stopamo naproti in vsem novim uporabnikom omogočamo pridobitev dostopa za brezplačno uporabo sodobne bonitetne aplikacije EBONITETE.SI do 31. 5. 2020.

Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa za SAMOZAPOSLENE

Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa za SAMOZAPOSLENE

Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako?

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) za delodajalce določa tudi ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost. Za izvedbo teh ukrepov pa so predvidene tudi spremembe pri predlaganju REK obrazcev, ki so prikazane v spodnji preglednici.

Vloga za povračilo nadomestila plače delavcev na začasnem čakanju na delo

vloge za povračilo nadomestila plače delavcev na začasnem čakanju na delo, je možno oddati na povezavi https://www.ess.gov.si

Novosti na področju obračuna nadomestil plač - 4-mestni limit

Novosti na področju obračuna nadomestil plač - 4-mestni limit, nadgradnja eZahtevka in odločanje o zadržanosti od dela do enega leta (Odlok Vlade)

FURS, 20. 3. 2020: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

Določbe na podlagi interventnih zakonov, ki so bili sprejeti 20. 3. 2020

UKREPI SLOVENSKEGA PODJETNIŠKEGA SKLADA

Ukrepi Slovenskega podjetniškega sklada so vezani na prilagoditve že uveljavljenih finančnih spodbud in instrumentov, uvajajo pa se tudi novi likvidnostni krediti.

Vlada RS: Podaljšujemo roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil

Vlada je na 5. dopisni seji dne, 17. 3. 2020 zvečer sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju, s katerim podaljšuje roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil. Izdala je tudi Odlok, s katerim določa, da ob polnoči začasno prenehajo obratovati mejni prehodi za obmejni promet na meji s Hrvaško.