Novice
GZS

Arhiv: Trpinčenje na delovnem mestu

Trpinčenje na delovnem mestu je vsako ponavljajoče se ali sistematično, graje vredno ali očitno negativno in žaljivo ravnanje ali vedenje, usmerjeno proti posameznim delavcem na delovnem mestu ali v zvezi z delom.

Arhiv: Javni poziv za sofinanciranje sistematičnega razvoja poslovne odličnosti podjetij v letih 2018 in 2019

Javni poziv je bil objavljen dne 21.8.2018 in je odprt do 24.9.2018. Namen javnega poziva je podpreti podjetja pri doseganju in trajnemu ohranjanju ravni uspešnega delovanja s svetovalno podporo na področju poslovne odličnosti in svetovanja na za podjetja prioritetnih področjih ter usposabljanju ključnih kadrov na področju poslovne odličnosti po modelu EFQM.

Arhiv: Vodstvo in sodelovanje delavcev

Za dobro varnost in zdravje na delovnem mestu je ključno močno, učinkovito in prepoznavno vodstvo, ki pri odločitvah vključuje zaposlene. Posledično pa visoka raven varnosti in zdravja bistveno pripomore k uspehu podjetja.

Arhiv: GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE NA MOS-u

Arhiv: GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE NA MOS-u

V času med 11. in 14. septembrom vas vabimo na zanimive dogodke in individualna svetovanja na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Arhiv: Mala in srednja podjetja na borzi

Program podpore za vključitev malih in srednje velikih podjetij na borzo, je za Slovenijo, ki je bila izbrana kot pilotna država izjemnega pomena. Podjetja se lahko do 31.8.2018 prijavijo v program preko Ljubljanske borze. Izbrana bodo 3 podjetja, ki bodo pridobila do 18 mesecev brezplačnega svetovanja, omogočena pa jim bo tudi tehnična pomoč.

Arhiv: Kdo potrebuje obrtno dovoljenje?

Temelj za izdajo obrtnega dovoljenja je Obrtni zakon (5. člen), ki določa obrtne dejavnosti, za katero veljajo določene značilnosti.