Novice
GZS

Arhiv: Podprite iniciativo za zdrava delovna mesta

PRISTOPITE TUKAJ

Arhiv: Oglejte si v živo: Zdravje na delovnem mestu

26. in 27. novembra se bo v Laškem zgodil strokovni posvet na temo promocije zdravja na delovnem mestu. Svoje izkušnje bodo z nami delili številni strokovnjaki iz različnih dejavnosti. Dogodek organizira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve in Zavodom za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Arhiv: Naložbeni načrt za Evropo: Evropski investicijski sklad in Slovenski podjetniški sklad sta podpisala sporazum v višini 180 milijonov EUR v korist slovenskih MSP-jev

Evropski investicijski sklad (EIS) in Slovenski podjetniški sklad (SPS) sta podpisala sporazum v okviru COSME programa, s podporo Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI), ki predstavlja srce naložbenega načrta za Evropo.

Arhiv: Še zadnji korak pred prihodom davčnih blagajn – pridobite si namensko digitalno potrdilo

Za delovanje svoje davčne blagajne bo vsak davčni zavezanec potreboval namensko digitalno potrdilo. Vlogo za pridobitev takšnega digitalnega potrdila je od 16. 11. 2015 dalje mogoče oddati le preko portala eDavki in jo prevzeti na portalu MJU. Tisti zavezanec, ki ne uporablja sistema eDavki, pa bo lahko za pridobitev namenskega digitalnega potrdila pooblastil koga drugega (npr. računovodski servis ali ponudnika davčne blagajne).

Arhiv: PAKET DAVČNE »ANTIREFORME«

OBSEGA: Zakon o davku od dohodkov pravnih oseb, Zakon o dohodnini in Zakon o posebni davčni obravnavi nagrajevanja delavcev

Arhiv: Še zadnji korak pred prihodom davčnih blagajn – pridobite si namensko digitalno potrdilo

Davčne blagajne bo treba uporabljati od 2. januarja 2016. Tisti ki bodo želeli, bodo lahko davčne blagajne uporabljali že od 1. decembra 2015.

Arhiv: Septembra zmernejša rast porabe električne energije v industriji kot v juliju in avgustu

Septembra smo že deveti mesec zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje. Z 4,5% je bila precej skromnejša kot je bila avgustovska (12,6%). Pri neposrednih odjemalcih je rast porabe bila enaka (2,0%) % kot je bila avgusta. Celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je septembra narasla za 2,3% (avgusta 5,8%). V prvih devetih mesecih smo beležili 8,5% rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, pri neposrednih odjemalcih je rast znašala 3,5%, celotna poraba v Sloveniji pa je narasla za 4,2%.

Arhiv: Posodobitve pri poročanju o štipendijah za leto 2014/2015

Obveščamo vas, da so na spletni aplikaciji za poročanje o štipendijah nameščene posodobitve, ki omogočajo oddajo podatkov za dodatne skupine poročevalcev.