Novice
GZS

Arhiv: V decembru smo po novembrskem padcu ponovno beležili rast porabe električne energije v industriji

Po novembrskem padcu porabe električne energije v industriji (-2,2%) smo v decembru ponovno beležili rast, ki je znašala 4,5% glede na enako obdobje lani.

Arhiv: Mednarodno zimsko B2B poslovno srečanje v Kranjski Gori, 3. februar 2017

Gospodarska zbornica Slovenije skupaj s partnerji mreže Enterprise Europe Network soorganizira mednarodno zimsko srečanje podjetnikov in obrtnikov iz držav EU in JV Evrope med 3. in 5. februarjem 2017. Glavni poslovni dogodek celotnega dogajanja v Kranjski gori, bo veliko mednarodno B2B srečanje podjetnikov in obrtnikov iz držav EU in JV Evrope, ki bo potekalo v petek, 3. februarja 2017.

Arhiv: Vlada je v petek, 13. 1.2017, na dopisni seji sprejela predlog Zakona o vajeništvu

Zakon določa, da ima vajenec status dijaka, ki se usposablja na delovnem mestu najmanj 50 in največ 60 odstotkov izobraževalnega programa.

Arhiv: PRIHOD MAGNE  Odlično. Zdaj so potrebni še naslednji koraki

Arhiv: PRIHOD MAGNE Odlično. Zdaj so potrebni še naslednji koraki

Prihod Magne in v prvi fazi 400 novih delovnih mest, pozneje pa verjetno še bistveno več v Slovenijo, je velik dosežek. Kanadsko podjetje je eno najmočnejših svetovnih akterjev v avtomobilski proizvodnji. Slovenija po drugi strani je ena najmočnejših držav po deležu avtomobilske proizvodnje v nacionalni industrije, ki se ukvarja z avtomobilskimi deli. Imamo številne razvojne dobavitelje svetovne avtomobilske industrije.

Arhiv: Zbornično zrcalo: GZS v decembru 2016

Arhiv: V novembru smo po dvomesečni rasti ponovno beležili padec porabe električne energije v industriji

Po rasti porabe električne energije v industriji v septembru (+2,7%) in oktobru (+2,2%) smo v novembru ponovno beležili padec porabe električne energije, ki je znašal 2,2% glede na enako obdobje lani.