Novice
GZS

Arhiv: Od oktobra dalje lahko vsi poslovni subjekti elektronsko urejajo obvezna socialna zavarovanja

Ljubljana, 27.10.2015 – Od oktobra 2015 dalje je po novem vsem poslovnim subjektom omogočeno, da obvezna socialna zavarovanja urejajo le še elektronsko preko državnega portala e-Vem na naslovu http://evem.gov.si/evem/ . Uporaba sistema e-VEM omogoča poslovnim subjektom lažje, enostavnejše, hitrejše in tudi cenejše poslovanje z javno upravo. Poslovnim subjektom zato priporočamo, da že sedaj pričnejo uporabljati elektronski način urejanja zavarovanj, saj bo skladno z zakonom za vse poslovne subjekte postal obvezen s 1. januarjem 2016.

Arhiv: Obvestilo v zvezi z novostmi pri izmenjavi e-računov z javnim sektorjem

Dne 8. 10. 2015 je bil v Uradnem listu RS št. 75/2015 objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o standardih in pogojih izmenjave elektronskih računov prek enotne vstopne in izstopne točke pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju: Pravilnik).

Arhiv: Biseri iz Frankfurta po Frankfurtu

Letos poteka razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu v znamenju partnerskega sodelovanja med Knjigarno Konzorcij in Gospodarsko zbornico Slovenije. V prostorih GZS si boste lahko od 9. do 14. novembra ogledali prodajno razstavo več kot 200 najboljših ekonomskih in poslovnih knjig. Knjige na razstavi bodo na voljo z 10% popusta. Predstavljamo vam 14 knjig po izboru sodelavcev GZS.

Arhiv: Slovensko gospodarstvo v pomoč beguncem

Tudi gospodarstvo se zaveda problema, s katerim se sooča cela Evropa. Zato pričakujemo in hkrati pozivamo Vlado, da se zavzame za to, da Evropa na vprašanju begunske problematike pokaže in dokaže svojo »evropskost«. Tu ne gre za problem posameznih držav, temveč za skupen problem Evrope. In čas je, da tako skupno stališče Evropa do tega tudi zavzame.

Arhiv: Konferenca Davčne blagajne

Z 2. januarjem 2016 bo v skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov potrebno račune za dobave blaga in storitev, ki so plačani z gotovino, po predpisanem postopku potrditi pri Finančni upravi RS. Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) želimo, da bi potekalo uvajanje davčnega potrjevanja računov za davčne zavezance s čim manj težavami, zato skupaj s Finančno upravo RS za člane GZS organiziramo konferenco DAVČNE BLAGAJNE v sredo, 11. novembra 2015 ob 9. uri, Kolosej (BTC Ljubljana), Šmartinska c. 152, dvorana 6.

Arhiv: GZS o proračunu: ne pošten ne korekten!

Proračun je tvegan, ker sloni na nadpovprečno visoki rasti, ki jo napoveduje Umar v primerjavi z drugimi analitičnimi ustanovami. Naša ocena rasti, poznavajoč razmere v podjetjih, niti približno ni tako optimistična.

Arhiv: Na vidiku več trošenja

Leto 2016 v znamenju padca investicijske in porastu zasebne potrošnje.

Arhiv: 2015 Coinvest Venture Days: Odprte prijave za Startupe

18. in 19. novembra 2015 bo v Šempetru pri Gorici potekala že 4. COINVEST tehnološka investicijska konferenca, znana pod imenom 2015 Coinvest Venture Days. V dveh dnevih na dogodku pričakujemo več kot 500 podjetnikov, 100+ startupov iz JV Evrope, 100+ mednarodnih investitorjev in priznane mednarodne govorce.

Arhiv: Regijsko srečanje žensk v Slovenj Gradcu

Tokratno srečanje Network MEMA bomo organizirali na koroškem koncu Slovenije. Vabimo vse aktivne in radovedne ženske, ki so zavzete za prihodnost, odgovorne do narave, zaljubljene v srečo, zveste prijateljice in lojalne partnerice, da se med seboj spoznajo in uspešno povezujejo znotraj Mreže MEMA.