Novice
GZS

Arhiv: Novosti na področju obračuna nadomestil plač - 4-mestni limit

Novosti na področju obračuna nadomestil plač - 4-mestni limit, nadgradnja eZahtevka in odločanje o zadržanosti od dela do enega leta (Odlok Vlade)

Arhiv: FURS, 20. 3. 2020: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

Določbe na podlagi interventnih zakonov, ki so bili sprejeti 20. 3. 2020

Arhiv: UKREPI SLOVENSKEGA PODJETNIŠKEGA SKLADA

Ukrepi Slovenskega podjetniškega sklada so vezani na prilagoditve že uveljavljenih finančnih spodbud in instrumentov, uvajajo pa se tudi novi likvidnostni krediti.

Arhiv: Vlada RS: Podaljšujemo roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil

Vlada je na 5. dopisni seji dne, 17. 3. 2020 zvečer sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju, s katerim podaljšuje roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil. Izdala je tudi Odlok, s katerim določa, da ob polnoči začasno prenehajo obratovati mejni prehodi za obmejni promet na meji s Hrvaško.

Arhiv: Vabilo podjetjem z inovativnimi rešitvami za boj proti novemu koronavirusu (COVID-19)

Vabilo podjetjem z inovativnimi rešitvami za boj proti novemu koronavirusu (COVID-19)

Arhiv: Delovni čas SPOT svetovanje

Arhiv: Delovni čas SPOT svetovanje

Arhiv: OBVESTILO ZA STRANKE JAVNIH LISTIN IN SPOT TOČKE

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa vas prosimo, da omejite obiske na GZS in osebno opravite le najnujnejše storitve.

Arhiv: Obvestilo za podjetnike in podjetja: ne pozabite na oddajo obračuna DDPO in DohDej

Bliža se rok za oddajo davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb (obračun DDPO) ter davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (obračun DohDej) za leto 2019. Oba obračuna je mogoče oddali le elektronsko prek sistema eDavki do 31. marca 2020.

Arhiv: Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca

V Uradnem listu št. 12/2020 z dne 28. 02. 2020 je objavljen nov Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca (v nadaljevanju Pravilnik), ki je začel veljati 1. 3. 2020, razen 36. člena Pravilnika, ki ureja zaokroževanje. Ta določba se prične uporabljati šele 1. 5. 2020, saj je potrebna informacijska prilagoditev. Do takrat pa se uporablja do sedaj veljavna ureditev glede zaokroževanja.