Novice
GZS

Arhiv: Vajeništvo je priložnost za mlade in delodajalce

Vajeništvo je del šolskega sistema Srednjega poklicnega izobraževanja. Uveljavljen sistem vajeništva je cenjen predvsem v tujini, kar pa ne moremo z veseljem potrditi, da to velja tudi za Slovenijo. Pozitivni učinki sicer pričajo v prid sistemu, vendar se slovenska podjetja soočajo s pomanjkanjem vajencev.

Arhiv: BANDO PER STARTUP – SCADENZA 31 AGOSTO

Sei una startup innovativa? Vuoi dare una marcia in più al tuo business? Il programma di accelerazione transfrontaliero sperimentale CAB fa al caso tuo: iscriviti online fino al 31 agosto! Selezioneremo 10 startup e le aiuteremo a crescere sui mercati italiano e sloveno grazie a un percorso che prevede 3 mesi a Lubiana e 3 mesi in Italia (Udine + Venezia). I team che parteciperanno alla sperimentazione avranno accesso a una rete di mentori e consulenti, saranno presentati a investitori internazionali e potranno avviare collaborazioni con grandi imprese leader di settore come Danieli Group, Telekom, Irinox e altre.

Arhiv: RAZPIS ZA START-UP PODJETJA – ROK JE 31. AVGUST

Ste inovativno start-up podjetje? Želite pospešite svoje poslovanje? V tem primeru je program CAB pravi za vas: prijavite se prek povezave do 31. avgusta! Izbrali bomo 10 startupov in jim pomagali, da okrepijo svoje poslovanje na italijanskem in slovenskem trgu s pomočjo programa, ki bo potekal 3 mesece v Ljubljani in 3 mesece v Italiji (Udine in Benetke). Sodelujoče ekipe bodo imele dostop do mreže mentorjev in svetovalcev, predstavljene bodo mednarodnim vlagateljem in bodo lahko začele sodelovati z vodilnimi podjetji, kot so Danieli Group, Telekom, Irinox in drugi.

Arhiv: Ali ste vedeli, da predolgo odlašanje s počitkom po delu krajša vašo življenjsko dobo?

V duhu časa letnih dopustov se želimo spomniti na pomen počitka po delu, pri katerem obnovimo svoje vire energije za nadaljnje spoprijemanje s stresnimi situacijami v delovnem okolju. Pri opravljanju delovnih nalog ocenimo situacijo kot stresno, kadar so zahteve visoke, sami pa imamo na voljo premalo lastnih ali virov energije za delo iz delovnega okolja. Viri predstavljajo značilnosti delovnega okolja ter dela, naše sposobnosti ter oporo s strani sodelavcev in nadrejenih, ki vplivajo na naše spoprijemanje z delovnimi nalogami. Tako je lahko sodelavec, s katerim vsako jutro spijemo kavo in tako lažje pričnemo dan dober vir socialne opore v delovnem okolju. Kadar pa pomanjkanje takih virov zaznamo pogosto ter intenzivno in dalj časa, govorimo o pogojih za razvoj kroničnega stresa in izgorelosti.

Arhiv: EBRD in Ljubljanska borza spodbujata uvrstitev malih in srednje velikih podjetij na borzo

EBRD je skupaj z Ljubljansko borzo zagnal program podpore za uvrstitev malih in srednje velikih podjetij (MSP) na borzo. Program bo MSP omogočil dostop do trga kapitala. Zainteresirana MSP se lahko v program prijavijo med 2.7. in 31.8.2018 s prijavo interesa preko Ljubljanske borze. EBRD bo do trem izbranim podjetjem ponudil program tehnične pomoči in svetovanja, prilagojen individualnim potrebam financiranja na kapitalskih trgih. Svetovanje je brezplačno in bo trajalo do 18 mesecev.

Arhiv: Maja smo ponovno beležili rast porabe električne energije v industriji

Po aprilskem padcu smo maja 2018 ponovno beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki je znašala 2,6%. Pri tem so neposredni odjemalci beležili rast 1,5%, celotna poraba v Sloveniji pa je narasla za 1,3%.

Arhiv: Sporočilo javnosti s strani Informacijskega pooblaščenca

Informacijski pooblaščenec je na svoji spletni strani objavil nova gradiva, ki bodo v pomoč podjetjem in institucijam pri razumevanju in izvajanju določb Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR).