Novice
GZS

Arhiv: Energetsko intenzivna podjetja, pozor!

Od 14. julija dalje je na povezavi možna elektronska oddaja podatkov za uvrstitev na seznam upravičencev za znižani prispevek za spodbujanje obnovljivih virov energije in kogeneracije za energetsko intenzivna podjetja.

Arhiv: Srečanje s predstavniki Evropske vesoljske agencije

MGRT organizira 16. 7. 2015 na Gospodarski zbornici Slovenije srečanje s predstavniki Evropske vesoljske agencije. V kolikor vas področje zanima vas vabimo, da se jim pridružite na predstavitvi.

Arhiv: Energetsko intenzivna podjetja: ni bojazni, da bi plačevali višji prispevek za OVE v juliju

Ministrstvo za infrastrukturo nam je sporočilo, da velja obstoječi Akt o določitvi prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije, v katerem je določena višina prispevka OVE in SPTE. Zato se prispevkov v juliju še ne bo obračunavalo po novem. To pa tudi pomeni, da za zdaj ni bojazni, da bi energetsko intenzivna podjeta v juliju plačala višji prispevek, če se pravočasno ne bi mogla prijaviti.

Arhiv: Energetsko intenzivni: pošljite obrazec za razbremenitev!

V sredo, 24.6.2015, je bila na seji Vlade RS sprejeta nova Uredba o načinu določanja in obračunavanja prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije. V uradnem listu RS je bila objavljena v petek, dne 26.6.2015, v veljavo pa je stopila v soboto, dne 27.6.2015. Energetsko intenzivna podjetja bodo po naših izračunih glede na leto 2014 razbremenjena za približno deset milijonov evrov.

Arhiv: Poslovni sestanki na 8. mednarodni konferenci o prenosu tehnologij in 13. dnevu inovativnosti

Gospodarska zbornica Slovenije in Institut "Jožef Stefan" vas vabita k sodelovanju na poslovnih sestankih med raziskovalci, inovatorji in podjetji, ki bodo potekali 16. septembra 2015, v okviru 8. Mednarodne konference o prenosu tehnologij in 13. dneva inovativnosti v Kongresnem centru Brdo.