Novice
GZS

Arhiv: Energetska prihodnost Slovenije z zornega kota gospodarstva

Za katere vire energije se bomo odločili?

Arhiv: Svetovno prvenstvo v golfu za Podjetja 2016

Svetovno prvenstvo v golfu za PODJETJA 2016, Cascais, Portugalska Julij 2016

Arhiv: Pridobite podlago za napovedi v svoji dejavnosti

S sodelovanjem pri anketi GOSPODARSKA PRIČAKOVANJA 2015-2016 (Eurochambres) boste pridobili poročilo o pričakovanih trendih v slovenskem gospodarstvu, vaši dejavnosti in regiji. To vam lahko služi kot podlaga za vaše poslovne projekcije za naslednje leto. V priponki je na voljo lanskoletna analiza. Anketa je razdeljena na 6 vsebinskih sklopov (izzivi, prodaja doma, izvozno povpraševanje, zaposlenost, investicije, poslovno zaupanje) in se izvaja v vseh partnerskih institucijah v Evropi. Ocena porabljenega časa za izpolnjevanje ankete je med 8 in 10 minut.

Arhiv: Živahnost na evropskem avtomobilskem trgu

Arhiv: Živahnost na evropskem avtomobilskem trgu

Rast registracij novih vozil že od lani Nižanje obrestnih mer, boljši pogoji kreditiranja, izboljšanje trendov na trgu delovne sile in tudi padajoče cene goriv so po vrsti slabih let za evropsko avtomobilsko industrijo vplivali na pozitivne premike pri registracij novih vozil. Trgovina z motornimi vozili se je v prvih sedmih mesecih v Sloveniji letos okrepila za 14 %. Po poročanju ACEA - Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev je bilo v prvih osmih mesecih letošnjega leta registriranih v EU-28 za 8,6 % več novih osebnih avtomobilov, kar kaže na vsesplošno okrevanje tega trga. Če pogledamo največje prodajne trge avtomobilistov, je Španija v letu dni zabeležila največji porast registracij (23,3 %), sledijo ji Italija (10,6 %), Francija in Nemčija (10 %), Velika Britanija (9,6 %) ter Francija (6,2 %). V Sloveniji je bilo ta čas registriranih za 20,9 % več novih osebnih vozil. Tako se je v prvih osmih mesecih število registracij novih osebnih avtomobilov v EU povečalo skoraj za 9 %, ter preseglo 9 milijonov enot (9.056.539).

Arhiv: O novi prostorski zakonodaji 6. oktobra

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije vabita na mednarodno konferenco o modernizaciji javne uprave, ki bo potekala 6. oktobra 2015 v Ljubljani (Hotel Slon).

Arhiv: Nova spletna storitev za zavarovane osebe - vpogled v moje podatke o izdatkih za zdravstvene storitve

ZZZS je 1. septembra 2015 uvedel novo spletno storitev, ki omogoča zavarovanim osebam na spletu vpogled v podatke o izdatkih za zdravstvene storitve, ki so bile osebi opravljene v breme obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Arhiv: Pridobite podlago za napovedi v svoji dejavnosti

S sodelovanjem pri anketi GOSPODARSKA PRIČAKOVANJA 2015-2016 (Eurochambres) boste pridobili poročilo o pričakovanih trendih v slovenskem gospodarstvu, vaši dejavnosti in regiji.

Arhiv: Julija izrazitejša rast porabe električne energije v industriji

Julija smo že sedmič zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje. Z 12,2% je bile precej izrazitejša kot je bila v juniju (3,2%). Del visoke rasti lahko pripišemo tudi doslej najbolj vročemu juliju, ki je bil za 2 do 4 st. C toplejši od lanskega (ARSO) in s tem povečani porabi električne energije za hlajenje stavb, kar pa naš model žal ne more eliminirati.

Arhiv: 15.9.: Začetek pospešenega delovanja dveh strateških skupin

Ključna točka seje izvršilnega odbora strateške skupine Slovenija 5.0 bo razprava o izhodišču za Manifest industrijske politike. Na seji izvršilnega odbora strateške skupine predstavnikov podjetij v tuji lasti pa bodo postavljena programska izhodišča strateške skupine.

Arhiv: Kdaj znižani prispevek za električno energijo

Na podlagi posredovanja GZS smo z Ministrstvom za infrastrukturo (MzI) dosegli dogovor, da boste vsi končni odjemalci električne energije, katerih popolno vlogo za uveljavitev znižanega prispevka* je Center za podpore prejel v kakršnikoli obliki do 28.7.2015, plačali nižji prispevek že za porabo električne energije v avgustu.