Gospodarska Zbornica Slovenije | Obvestilo o uporabi eRačunov pri poslovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije
   Zapri

Obvestilo o uporabi eRačunov pri poslovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije

 

Spoštovani,

z dnem 1.1.2020, s prehodnim obdobjem do 1.3.2020,  prehajamo na elektronsko izmenjavo računov. Elektron­ski račun bo s 1.1.2020 postal zaželena oblika računa.

Zakaj poslovati z eRačuni?
Brezpapirno poslovanje z dobavitelji in kupci se nam je izkazalo za smiselno potezo, saj porabimo manj časa in sredstev za obravnavo izhodnih in vhodnih dokumentov. Želimo si, da bi nam tudi vi pošiljali račune elektronsko, zato smo vam pripravili nekaj napotkov k lažji izdaji in posredovanju vašega elektronskega računa.

Kako pripraviti eRačun?
Kreiranje eRačuna poteka v vaši poslovno informacijski rešitvi - ERP po ustaljenem načinu, nato pa namesto tiskanja izberete eRačun v eSlog in PDF vizualizacijo računa (zakonska zahteva za Javno Upravo). Zagotoviti je potrebno:

  • podpisan eRačun v XML eSlog obliki (https://www.epos.si/eslog )
  • priprava vizualizacije – slike računa (v pdf obliki) in po potrebi tudi priloge

V primeru, da nimate vsega potrebnega za avtomatsko pripravo eRačuna, lahko uporabite brezplačno bizBox Ms Excel orodje za eRačun , ki ga lahko prenesete s spletne strani www.bizbox.eu, ali pa račun pripravite in izdate s pomočjo spletne storitve i-Računi, ki je dostopna na naslovu http://www.i-racuni.si.

eIzmenjava eRačunov preko bizBox
Za verodostojno izmenjavo računa se morate povezati na enega od ponudnikov eIzmenjave.  Sami uporabljamo bizBox  eIzmenjavo zato predlagamo, da se tudi sami za pošiljanje eRačunov registrirate v www.bizbox.eu, ki omogoča eIzmenjavo eRačunov v  bizBox eNabiralnike,  Javno upravo - UJP,  direktno v ERP partnerskih rešitev,  bančni kanal in druga mednarodna in domača  omrežja eIzmenjave.
Če boste pošiljali eRačune preko bizBox izmenjave, nam boste lahko eRačune posredovali enostavno, brez potrebe po dodatnih informacijah.

eIzmenjava eRačunov preko bančnih kanalov
Omrežje eIzmenjave bizBox je z letom 2018 del BANKART sistema za izmenjavo eRačunov, tako da v primeru, da nam boste eRačune posredovali preko bančnih kanalov (eBanke), je potrebno poleg TRR prejemnika vnesti BIC kodo omrežja bizBox  - BIZBSI2DICL. eRačun bo tako posredovan iz omrežja bank v omrežje bizBox-a.
Dodatne informacije glede bizBox storitev lahko pridobite spletni strani www.bizBox.eu na prodaja@bizbox.eu ali 01/5303321.

Posredovanje eRačunov preko storitve i-Računi
Podjetjem, ki nimajo nobene izmed zgoraj navedenih možnosti, je na voljo spletna storitev i-Računi partnerskega podjetja Genis, d.o.o. Rešitev omogoča enostavno izdajanje računov in je namenjena v prvi vrsti manjšim podjetjem in samostojnim podjetnikom. Posredovanje računov naši družbi preko te storitve je za vas brezplačno. Na povezavi za registracijo v paket GOZD (http://i-racuni.si/gzs-gozd) zgolj uporabite kodo GZS-GOZD. Za podrobnejša pojasnila in pomoč se lahko obrnete neposredno na družbo Genis, d.o.o. (info@i-racuni.si ali 04 25 19 300).

 

  

Pripete datoteke

FotogalerijaKažem 1 komentarjev
Avatar  [Trackback] 3 let nazajOdgovor

Trackback from Domain: ssgz.gzs.si


GZS prehaja na brezpapirno poslovanje https://ssgz.gzs.si/vsebina/Vnos-novic-za-Newsletter/ArticleID/73693/gzs-prehaja-na-brezpapirno-poslovanje