Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Tudi septembra se je nadaljevalo padanje porabe električne energije v industriji
   Zapri

Arhiv: Tudi septembra se je nadaljevalo padanje porabe električne energije v industriji

Septembra smo že četrti mesec zapored beležili padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki je znašal 3,7%. Pri tem so neposredni odjemalci že dvanajstič zapored beležili padec, ki je septembra znašal 14,9%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je septembra padla za 2,0% glede na enako lansko obdobje.

Poraba električne energije v industriji v prvih devetih mesecih letos je bila za 1,1% nižja, pri neposrednih odjemalcih je bila za 10,4%% nižja, celotna poraba v Sloveniji pa je bila za 0,9% nižja glede na enako lansko obdobje.


  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES  
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

 

18. 11. 2019.
mag. Jože Renar

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj