Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  V odprti družbi se odpirajo okna priložnosti

  V odprti družbi se odpirajo okna priložnosti

  Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je dr. Xiaobo Wu predaval o inovacijski miselnosti na Kitajskem in vplivu na globalna razmerja tehnolo-ških podjetij. Kot direktor acionalnega inštituta za inovacijski management na univerzi Žedžiang (Zhejiang) in bivši dekan Šole za management na tej univerzi ima dober vpogled v kitajski ekosi-stem, kljucen za razcvet tehnoloških inovacij in novih poslovnih modelov, s cimer kitajska podjetja postajajo najbolj konkurencna na globalnem trgu. Trdi, da so za uspeh Kitajske zaslužni njihovi podje-tniki in ne birokrati.

  Vizija. Strategija. Inovacijska kultura.

  Inovativnost je stvar odločitve vodstva, inovacijska kultura pa je nekaj, kar trdno podpira, spodbuja in živi tudi najvišje vodstvo organizacije. dr. Aleš Ugovšek, Tehnološki razvoj in inovativnost, GZS

  Bioplasticni izdelek je mogoce prodati, ce ga pravilno zapakiraš

  Bioplasticni izdelek je mogoce prodati, ce ga pravilno zapakiraš

  Pred petimi leti so se Evi Štraser vsi proizvajalci plastike smejali, zdaj se industrijska podjetja obračajo na njeno zagonsko podjetje Evegreen z vprašanji, ali imajo rešitev za njihove probleme.

  Čas za nekoliko nižjo prestavo?

  Čas za nekoliko nižjo prestavo?

  Skladno s slabljenjem povpraševanja po industrijskih izdelkih se bo nižala rast dodane vrednosti v dejavnostih, ki so pretežno vezane na tuje trge, povecevala pa se bo potrošnja na domacem trgu.

  Arhiv: Kje nas čakajo nepovratna sredstva do konca leta 2019?

  Do konca leta 2019 pričakujemo nepovratnih spodbud v skupni vrednosti več kot 50 mio eur. Največ sredstev bo namenjenih za mala in srednje velika podjetja na področju spodbujanja konkurenčnosti podjetij, krepitev izvoza ter turizma

  Arhiv: Aktualni razpisi v Sloveniji

  V sodelovanju s Tiko pro d.o.o. smo pripravili aktualne razpise v Sloveniji.

  Šest pravil delegiranja

  Kako s transolucijskim delegiranjem uspešno do sprememb.

  GZS podelila že 383 spričeval za gradbene delovodje

  GZS podelila že 383 spričeval za gradbene delovodje

  Vsi z uspešno opravljenim delovodskim izpitom in najmanj 5 let delovnih izkušenj se lahko vpišejo v imenik vodij del na GZS - ZGIGM.

  Važno je, pri kom odpadna embalaža nastaja

  Važno je, pri kom odpadna embalaža nastaja

  O tem, kaj bo z izdelki, ko bodo odvrženi, je treba razmišljati že pri razvoju. V Nemčiji so nekatere dodatne obveznosti že stopile v veljavo.

  Novosti glede regresa za letni dopust

  Regres za letni dopust za leto 2019 je po sprejetju zakonskih sprememb davčno razbremenjen.