Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Top livarji

Arhiv: Top livarji

TOP 30 podjetij v livarstvu

Arhiv: Podpora gospodarstva – kako, če pa dodatno obremenjujete gospodarstvo?

Minister Mramor je danes označil zahteve in legitimne predloge gospodarstva po znižanju nenormalno visokih davčnih bremen delodajalcev za želje, ki se lahko uresničijo šele po letu 2020. In to kljub obljubam politike, da gospodarstva ne bodo dodatno obremenjevali! Ali 60 milijonov evrov in več obremenitev za gospodarstvo samo iz naslova predlaganega dviga davka na dohodke pravnih oseb ni dodatna obremenitev?

Arhiv: Lestvica konkurenčnosti IMD

Lestvica konkurenčnosti IMD: Če bi politiki opravili domačo nalogo, bi bili uvrščeni višje - 31.05.2016 objavljena lestvica konkurenčnosti IMD žal ne pove veliko novega, saj je odsotnost sprememb na nekaterih področjih že zvezda stalnica. Lestvica podaja informacijo tako o tekoči uvrstitvi nas samih kot naših tekmic. Šest pridobljenih mest na lestvici 61 držav je dober dosežek. Relativna primerjava pa razkriva, da ni tako svetel, kot se zdi na prvi pogled. Več

Arhiv: Komentar v zvezi z zdravstveno reformo

V redkih državah EU prejemanje nadomestil za začasno zadržanost iz dela ni navzgor omejeno, kot to velja v Sloveniji. In naša ureditev zagotovo ne vpliva spodbudno na čimprejšnjo vrnitev zdravih ljudi na delovno mesto. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že dalj časa opozarja, da je nujna reforma, ki bo zagotovila racionalno, dobro organizirano, kvalitetno in pravočasno storitev zavarovancem, ki v tem času negodujejo predvsem zaradi predolgih čakalnih dob. Zato pričakujemo celovito razpravo o možnih spremembah v sistemu zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja, v katero bomo aktivno vključeni tudi socialni partnerji, kot ključni plačniki in koristniki.

Arhiv: TOP 30 podjetij v livarstvu

TOP 30 podjetij v livarstvu - v letu 2015

Arhiv: Skupščina GZS

Dne 17. maja 2016 so člani Skupščine GZS z ministrico za okolje in prostor razpravljali o aktualnih tematikah za podjetja, ki so trenutno v obravnavi na MOP.

Arhiv: Najvišji padec investicij v zadnjih 3 letih

Najšibkejša četrtletna rast v zadnjih dveh letih je posledica velikega padca investicij, delno tudi zadržanega trošenja gospodinjstev. Izvoz je nad pričakovanji. Investicije vlečejo voz navzdol; Izvoz poskočil; Pogled naprej zadržan; Šibkost zasebne porabe preseneča; Trošenje države nad pričakovanji.

Arhiv: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o davčnem postopku

Ministrstvo za finance je v javno obravnavo posredovalo Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku, s katerim naj bi se odpravile številne administrativne ovire v davčnem postopku.

Arhiv: 5. VRH MALEGA GOSPODARSTVA

Na Vrhu malega gospodarstva, ki bo dne, 15. junij 2016, na Gospodarskem razstavišču, od 13.00 do 15.00 ure, bodo predstavljene najboljše prakse podpore podjetništvu s strani odposlancev MSP iz EU ter predlogi nove generacije podjetnikov za Vlado RS. Vrha 15. junija se bo udeležil tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.

Arhiv: O davčni reformi, industrijski politiki in malem gospodarstvu na junijski seji Državnega zbora

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) pozdravljamo zahtevo za obravnavo nujnih sistemskih in strukturnih ukrepov za nov razvojni zagon gospodarstva in ustvarjanje novih delovnih mest, kar je ključno za blaginjo prebivalstva in vzdržnost javnih financ, na redni seji Državnega zbora.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.