Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Vstop v Srbijo iz poslovnih razlogov

  Navodilo glede vstopa v Srbijo iz poslovnih razlogov.

  Arhiv: Podaljšanje vozniških dovoljenj

  Veljavnost vozniških dovoljenj, izkaznic o vozniških kvalifikacijah in veljavnost teoretičnega dela vozniškega izpita, ki zaradi začasne prepovedi potečejo od 16. novembra 2020 do vključno 31. marca 2021, se podaljša do vključno 31. decembra 2021. Skladno s tem bomo na GZS Javne listine izdajali potrdila za voznike.

  Arhiv: Webinar o poreklu blaga - 26.1. 2021

  Glavna tema seminarja bo izstop Združenega kraljestva Velika Britanija in Severna Irska iz Evropske unije in Evropske skupnosti za atomsko energijo – pravni položaj po koncu prehodnega obdobja (31. 12. 2020) z vidika preferencialnega porekla blaga ter Sporazum o trgovini in sodelovanju med Evropsko unijo in Evropsko skupnostjo za atomsko energijo na eni strani ter Združenim kraljestvom Velika Britanija in Severna Irska na drugi strani, ki se začasno uporablja od 1. 1. 2021.

  Arhiv: Načrt dovolilnic za mednarodni prevoz blaga za leto 2021

  Letna količina dovolilnic za prevoz blaga v posamezne države je določena na podlagi mednarodnih pogodb/sporazuma, sklenjenih s posamezno državo ali podpisanega protokola, če sporazum ni podpisan. Enako količino dovolilnic si posamezni državi izmenjata ob koncu leta. Na Gospodarski zbornici Slovenije pa nato dodeljeno količino dovolilnic po zakonsko določenem postopku razdelimo med prevoznike.

  Arhiv: Dovolilnice 2021

  Obveščamo vas, da so bile za leto 2021 izdane odločbe za določitev letnega načrta dovolilnic za mednarodni prevoz blaga v cestnem prometu.

  Arhiv: Avstrijske CEMT dovolilnice 2021

  Pri izračunu dodelitve avstrijske CEMT dovolilnice po čakalni listi na podlagi vloge za letni načrt dovolilnic se bodo upoštevala le vozila standarda EURO 6.

  Arhiv: Webinar o poreklu blaga

  Kaj pomeni oznaka Made in? Ali je pomembno, če je blago narejeno v Sloveniji, v Evropski uniji ali v Indiji ter kakšno je poreklo naših izdelkov, če smo jih naredili iz materialov iz Kitajske? Lahko blago izvozimo v katerokoli državo sveta? Aktualno o BREXIT - u in primeri iz prakse.

  Arhiv: Poslujete s tretjimi državami?

  Oktobra 2020 je začel delovati spletni portal Access2Markets, za pomoč podjetjem, ki trgujejo z državami izven EU.

  Arhiv: Potrdilo o obstoju okoliščin višje sile

  Potrdila izdaja Gospodarska zbornica Slovenije v Ljubljani na oddelku Javne listine. Naročilo pošljite na bostjan.perger@gzs.si ali eva.zontar@gzs.si.

  Arhiv: Licence: začasna odjava vozil

  V času razglašene epidemije lahko prevozniki pri izdajatelju licenc začasno odjavijo vozilo iz baze licenc ter po preteku epidemije vozilo ponovno prijavijo brez plačila stroškov postopka.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/