Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Cene licenc in dovolilnic

    Arhiv: Napotitev voznikov

    Nova pravila o napotitvi voznikov v cestnem prometu

    Arhiv: Webinar o TROŠARINAH – 9. marec 2022

    Kako pravilno izvajati trošarinske postopke in novosti v letu 2022

    Arhiv: Dovolilnice v letu 2022

    Objavljene so količine dovolilnic in CEMT dovolilnic za leto 2022.

    Arhiv: 10. 2. 2022 – Webinar o POREKLU BLAGA

    Na seminarju bomo obravnavali novosti, ki so že stopile v veljavo kot tudi novosti, ki nas še čakajo v letošnjem letu. Tema seminarja bodo novosti na področju preferencialnega porekla blaga. Poudarek bo na praktičnem vidiku uporabe pravil o poreklu blaga, predvsem v smislu, kako se znajti v praksi glede na dejstvo, da je zakonodaja obširna ter na vzporedni uporabi dveh sklopov pravil o poreklu blaga (obstoječih PEM pravil in prehodnih PEM pravil o poreklu blaga). Tekom predavanja bo zaradi lažjega razumevanja obširne in zapletene tematike predstavljenih več primerov iz prakse.

    Arhiv: V Združeno kraljestvo po 1. 1. 2022

    Arhiv: Prevzemi (CEMT) dovolilnic za leto 2022

    Arhiv: Potrdilo za voznike - podaljšanje

    Vozniki, ki kljub pravočasno oddani vlogi za podaljšanje dovoljenja za prebivanje in delo, niso pravočasno pridobili novega enotnega dovoljenja za prebivanje in delo, lahko na GZS pridobijo potrdilo za voznika na podlagi potrdila o prejeti vlogi za podaljšanje enotnega dovoljenja za prebivanje in delo izdanega s strani Upravne enote.

    Arhiv: Mobilnostni sveženj – pomembni datumi v 2022

    2.2., 21. 2., 21.5.2022

    Arhiv: Cene od 1. 1. 2022

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/