Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Potrdila o poreklu blaga mednarodno akreditirana

  Arhiv: Potrdila o poreklu blaga mednarodno akreditirana

  Gospodarska zbornica Slovenija postala članica Mednarodne akreditacijske verige za potrdila o poreklu blaga (International Certificat of Origin Global Accreditation Chain) in je tako mednarodno akreditirana za izdajo potrdil o poreklu blaga.

  Arhiv: Dovolilnice za leto 2017

  Z Dovolilnico za opravljanje mednarodnih cestnih prevozov blaga lahko prevoznik opravi enkraten vstop v državo za katero dovolilnica velja. S CEMT dovolilnico lahko prevoznik neomejeno opravlja prevoze v državah članicah CEMT organizacije. Prevozniki, ki želite letni načrt dodelitve dovolilnic za leto 2017, oddajte vlogo do 15.09.2016 pri GZS, na oddelku Javne listine.

  Arhiv: Potrdilo o poreklu blaga (angl. Certificate of Origin)

  Arhiv: Potrdilo o poreklu blaga (angl. Certificate of Origin)

  Gospodarska zbornica Slovenije izdaja Potrdila o poreklu blaga (angl. Certificate of Origin). Obrazce lahko kupite na GZS v Ljubljani in na enajstih regionalnih zbornicah, kjer vam jih tudi potrdimo.

  Arhiv: V PRIPRAVI !!! e-Potrdilo o poreklu blaga

  Pripravljamo možnost elektronskega izdajanja potrdil o poreklu blaga. Tako vam ne bo več potrebno obrazce dostaviti na GZS, ampak jih boste natisnili v vaši pisarni. Storitev pa bo opravljena v najkrajšem možnem času, s čimer boste prihranili čas in denar.

  Arhiv: ATA zvezek za začasni uvoz blaga v Brazilijo

  Od 28. junija 2016 je članica mednarodne garantne verige ATA zvezkov tudi Brazilija. ATA zvezke bomo izdajali tudi za poletne olimpijske igre, ki bodo potekale v Riu de Janeiru od 5. do 26. avgusta 2016 ter za paraolimpijske igre, ki bodo na istem kraju med 7. in 18. septembrom.

  Arhiv: Brexit in ATA zvezki

  Odločitev Velike Britanija, sprejeta na referendumu 23. junija, lahko najhitreje začne veljati dve leti po referendumu.

  Arhiv: Anketa o zadovoljstvu strank

  Anketa je namenjena strankam v oddelku Javne listine. Na podlagi rezultatov bomo lahko še izboljšali naše storitve.

  Arhiv: Licence: novo pooblastilo

  Pripravili smo nov obrazec: Pooblastilo za GZS....

  Arhiv: Zvezek ATA - plačilo zavarovalne premije

  Od 1. 6. 2016 za plačilo zavarovalne premije za zavarovanje zvezka ATA uporabljamo drug račun.

  Arhiv: Cenik, načini poslovanja, kontakti

  Na oddelku Javne listine izdajamo licence za prevoze, dovolilnice, potrdila o poreklu blaga, ATA zvezke ter potrjujemo druge listine, ki spremljajo blago pri izvozu. Oddelek je lociran v poslovni stavbi CPU, za poslovno stavbo GZS, v 1.nadstropju (Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana). Uradne ure so od ponedeljka do petka od 8. do 13. ure.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/