Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Katalog licenc

  Register licenc vam omogoča iskanje veljavnih licenc za prevoz potnikov in blaga v notranjem in mednarodnem cestnem prometu ter za avto-taksi prevoze.

  Arhiv: Licence: Izjava glede sedeža podjetja

  Arhiv: Licence: finančna sposobnost

  Na spletni strani smo dodali novo rubriko: Pogosta vprašanja in odgovori.

  Arhiv: Potrditev lažjega režima za transport v Avstriji

  Avstrijski parlament je sprejel novo ureditev za transport, ki jo je že prej sprejela vlada.

  Arhiv: Potrdila o poreklu blaga z mednarodno oznako

  Arhiv: Potrdila o poreklu blaga z mednarodno oznako

  Na GZS v Ljubljani in na dvanajstih regionalnih gospodarskih zbornicah smo začeli izdajati nova Potrdila o poreklu blaga, ki vsebujejo mednarodni znak kakovosti ICC/CO.

  Arhiv: Začasni uvoz blaga v Rusijo

  Ruski carinski organi pri postopku začasnega uvoza blaga v Rusijo z ATA zvezkom od 1. 1. 2017 dodatno zahtevajo še podroben opis blaga s fotografijami.

  Arhiv: Zunanjetrgovinska šola

  Poslovanje s tujino - spoznajte skrivnosti internacionalizacije - formule ni. Naredite pravi korak - opremite se z znanjem.

  Arhiv: Z ATA zvezkom v Kazahstan

  Država Kazahstan je postala 76. članica mednarodne garantne verige ATA zvezkov. Kazahstanski carinski organi bodo sprejemali ATA zvezke od 1. aprila 2017.

  Arhiv: Začasni izvoz umetniških del z zvezkom ATA

  V primeru začasnega izvoza umetniških del vam priporočamo, da se obrnete na Ministrstvo za kulturo, kjer vam bodo izdali ustrezno dovoljenje , ki ga boste predložili v postopku začasnega izvoza.

  Arhiv: Overitev listin

  Na Gospodarski zbornici Slovenije overjamo listine, ki jih podjetja potrebujejo pri mednarodnem poslovanju. Storitev izvajamo v Ljubljani in na 12 regijskih izpostavah. Z overitvijo potrjujemo dejstvo, da je podjetje, ki je izdajatelj listine, član Gospodarske zbornice Slovenije.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/