Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Nov model čezmejnega pospeševanja zagonskih podjetij in MSP
GZS

Arhiv: Nov model čezmejnega pospeševanja zagonskih podjetij in MSP

V okviru projekta CAB je nastal nov model mednarodnega pospeševanja, v katerega je bilo vključenih 20 zagonskih podjetij in MSP, ki so preizkusila čezmejni pristop k pospeševanju.  Upoštevajoč posebnosti obeh trgov je pospeševanje prve tri mesece potekalo v Sloveniji, ki je idealno testno okolje za začetno fazo razvoja idej, naslednje tri mesece pa so se aktivnosti preselile v Italijo, kjer so sodelujoči izpopolnili fazo vstopa na trg. Skladno s cilji projekta je nastala tudi mednarodna mreža 40 strokovnjakov z različnih področij, ki so kot mentorji sodelujočim zagonskim podjetjem in MSP nudili podporo v fazi vstopa na trg. Rezultate projekta CAB so predstavili 11. septembra v Benetkah v sklopu dogodka CAB EXPO. 

Vodilni partner projekta je organizacija Friuli Innovazione, ki je skrbela za koordinacijo med partnerji, med katerimi so bili: ABC Accelerator, Univerza Ca' Foscari, Univerza na Primorskem, Univerza v Trstu, Gruppo Euris, Gospodarska zbornica Slovenije in podjetje Smart Com, d.o.o.

Dogodek CAB EXPO je gostila prestižna Univerza Ca' Foscari, za njegovo koordinacijo pa je poskrbel profesor Bagnoli. Ob tej priložnosti so se zagonska podjetja in MSP predstavila zbranim skladom tveganega kapitala, poslovnim angelom, podjetnikom, novinarjem in študentom. Ti so za zmagovalca tekmovanja CAB Innovation Award izglasovali Bojana in Tilna Blažico, ki sta razvila digitalnega pomočnika za vrtnarjenje Tomappo.

Dan je prinesel tudi obilo pogovorov in mreženja. V popoldanskih urah so udeleženci pod vodstvom profesorice Comacchio z Univerze Cà Foscari primerjali svoja stališča in oblikovali strategije za rast ter povezovanje glavnih inkubatorjev v italijanskih deželah Veneto, Furlanija - Julijska krajina in Alto Adige: Slovenia LAB Vega Park, H-Farm, NOI TechPark Bolzano, t2i, M31, Start Cube, ABC Accelerator in Friuli Innovazione. Na prireditvi so sodelovala tudi podjetja Electrolux, Tim in CerealDocks, ki so zagnala lastne programe pospeševanja z namenom spodbujanja odprtih inovacij in širjenja novih ter inovativnih idej.

Fotogalerija



Kažem 1 komentarjev
Avatar  [Trackback] 4 let nazajOdgovor

Trackback from Domain: gzs.si


CAB Newsletter No. 8https://www.gzs.si/oz_postojna/Novice/ArticleID/73268/cab-newsletter-no-8